Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Met welke reisvormen naar Maleisie: Startpakket

Een startpakket staat voor een ticket inclusief één of meer overnachtingen in de stad van aankomst. In het geval van Maleisie is dit meestal een verblijf in Kuala Lumpur. Dit kun je desgewenst met een aantal dagen verlengen. Deze manier van reizen is vaak net zo voordelig als een los ticket, en je hebt direct bij aankomst een plek om te overnachten. Je kunt verder op een aantal locaties hotels boeken, zodat je door het hele land kunt reizen. Je kunt meestal bij het reisbureau waar je het startpakket afneemt al wat extra hotelovernachtingen bijboeken, FOX, verre reizen van ANWB en Van Verre werken bijvoorbeeld volgens dit principe. Beide reisbureaus hebben het zgn. 'Startpakket Kuala Lumpur', waarbij je met Malaysia Airlines of KLM naar KL vliegt, om hier vervolgens één of meerdere dagen te verblijven.

Vaak is het voordelig om later tijdens de reis (mocht je vanwege een doortocht nog eens in Kuala Lumpur verblijven tijdens je vakantie) naar hetzelfde hotel te gaan. Bij de reisbureaus kun je dit hotel dan tegen hetzelfde lage tarief boeken. Andere goede reisbureaus met startpakketten zijn Riksja Maleisie en World Ticket Center. Zorg er wel voor dat het hotel in het centrum van Kuala Lumpur ligt, het is zonde als je eerste met de metro naar het centrum moet reizen, terwijl er vele hotels zijn die in hartje KL liggen (en ook via de diverse startpakketten worden aangeboden).

Je kunt aansluitend op het startpakket ook vanuit Nederland via internet hotelovernachtingen bijboeken, dit is vaak voordelig (internet rates). Voorbeelden van online hotel boekingsites zijn Booking.com en Agoda.nl. Laat hiervoor een aantal dagen 'leeg' in het reisprogramma dat je bij een reisbureau bespreekt, en boek vervolgens zelf een aantal overnachtingen voor deze dagen. Eenmaal in Maleisie kun je ook bij veel locaties hotels boeken, en uiteindelijk kun je ook nog gewoon elk hotel binnenwandelen, maar dit is meestal wel wat duurder. Eerder genoemde hotelsites als Agoda.nl en Booking.com zijn meestal het goedkoopst.

reisbureaus zijn soms nog goedkoper, maar prijzen varieren vaak. OAD en FOX, verre reizen van ANWB kopen regelmatig zeer goedkoop hotelovernachtingen vooraf in, in dat geval slaap je soms voor 15 euro per persoon in een hotel, waar je normaals gesproken ruim 25/30 euro per nacht voor betaald (eigen ervaring). Wij boekten voor onze reis in 2006 bij Van Verre onze vliegtickets, bij OAD ruim 12 hotelovernachtingen en de overige dagen bij lokale reisbureaus in Maleisie (voor onderdelen die we niet vanuit Nederland konden boeken). In 2002 en 2003 hebben wij beide keren met veel plezier gebruik gemaakt van een startpakket inclusief uitbreidingen bij FOX, verre reizen van ANWB.

Een startpakket naar Maleisie boek je onder andere bij:
Riksja Maleisie, Van Verre, FOX, verre reizen van ANWB of World Ticket Center