Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Met welke reisvormen naar Maleisie: Rondreis

Een rondreis naar Maleisie bevat meestal een aantal vooraf vastgestelde onderdelen, die je al in Nederland boekt. Vaak zul je met een groep met andere Nederlanders reizen, inclusief een gids. Voordeel hiervan is dat je zelf helemaal niks hoeft te regelen, en alle interessante bezienswaardigheden bezoekt. Nadeel is dat je er wel maar net van moet houden, om een flink aantal dagen met een vast gezelschap op te trekken.

De meeste rondreizen worden in groepsvorm uitgevoerd. In veel gevallen kennen de groepsleden elkaar vooraf nog niet. Vlak voor vertrek ontvang je de reisbescheiden, hierin vind je onder andere alle informatie over de rondreis. Leuk aan een rondreis is dat je op een makkelijke manier een groot deel van het land bezoekt. Veel zaken worden vooraf of ter plekke voor je geregeld, je hebt nauwelijks nog ergens omkijken naar. Verder vinden veel reizigers het leuk om met andere toeristen (Nederlanders) op te trekken, je houdt er zo nu en dan nog een aantal leuke vrienden aan over. FOX, verre reizen van ANWB heeft een actief reizigersforum, waar vooraf veel reizigers elkaar al spreken over hun komende rondreis.

Een rondreis duurt meestal tussen de 14 en 24 dagen, je logeert dagelijks in goede middenklasse hotels. Sommige reisbureaus bieden rondreizen aan die je met meerdere landen laten kennismaken (vb. FOX, verre reizen van ANWB en Tenzing Travel). Zo heb je diverse rondreizen waarmee naast Maleisie, ook meteen Singapore en/of Thailand bezoekt. Sommige reisorganisaties bieden rondreizen aan op basis van maatwerk, in dit geval ga je niet met een groep, maar alleen (met partner, familie of eigen groep) met vakantie. Reisorganisaties VanVerre en Riksja Maleisie bieden deze mogelijkheid aan, je bepaalt zelf de onderdelen van de rondreis.

Niet alle rondreizen zijn even leuk, in sommige gevallen moet je tussentijds vaak en langdurig in een bus of auto zitten. Dit is vaak ook een veel gehoorde klacht, alleen maar zitten en reizen, en weinig genieten. Hierom is het van belang om je vooraf goed te laten informeren. In veel gevallen hoef je maar een paar dagen uit te trekken voor een bepaald onderdeel. In andere gevallen is het zonde om een heel stuk te reizen, om vervolgens na twee dagen alweer te vertrekken.

Probeer vooraf na te gaan of alle onderdelen van de rondreis de moeite waard zijn, lees informatie op websites en weeg daarna af welke rondreis het beste bij je past. Maleisie is een groot land, meestal wil je het liefst alles zien tijdens je reis. Daar schuilt ook een risico, je bent de hele vakantie alleen maar aan het reizen, zonder echt lekker tot rust te komen. Probeer daarom altijd een reis te vinden die per bestemming voldoende dagen biedt om de locatie ook echt te verkennen. Vragen? Neem gerust contact met mij op.

Overigens is een combinatie van een rondreis aangevuld met een zelf geplande week ook het overwegen waard. Boek je bijvoorbeeld een rondreis van 14 dagen, dan is het fijn om daarna nog een week te luieren op een van de mooie eilanden van Maleisie. De meeste reisbureaus (o.a. Tenzing Travel, FOX, verre reizen van ANWB en Riksja Maleisie) bieden dit standaard aan. Bij andere reisbureaus moet je er zelf even om vragen, maar het is meestal wel mogelijk. Schroom niet om voor het boeken nog even contact met ons op te nemen over het type rondreis.

Een prachtige rondreis door Maleisie boek je onder andere bij:
Tenzing Travel, FOX, verre reizen van ANWB of World Ticket Center