Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Met welke reisvormen naar Maleisie: Backpacken

Al jaren is Azie een zeer populaire bestemming voor backpackers. Veel backpackers slaan echter Maleisie over, terwijl dit toch een perfect land is voor dit type reizigers. Maleisie is een goed ontwikkeld land, met veel - moderne - steden. Vooral het schiereiland Maleisie is dermate ontwikkeld, dat het land op het eerste gezicht niet zo mooi is om als backpacker te bezoeken. Niet is echter minder waar; binnen Maleisie ligt het oudste primaire regenwoud ter wereld. Daarnaast zijn de binnenlanden van Borneo perfect voor avonturiers. Het Bako national park bijvoorbeeld is een park waar (nog) niet zo veel toeristen komen. Dit is echter wel de 'echte' jungle. Daarnaast heb je nog de rivier de Kinabatangan, waar je langs de oevers orang utangs, krokodillen, neusapen en olifanten kunt tegenkomen.

Maleisie is een bestemming die dus ook voor backpackers erg leuk kan zijn. Voor dit type reizigers zullen vooral de binnenlanden van Borneo en de oostzijde van het schiereiland Maleisie erg mooi zijn om doorheen te reizen. Op de vraag 'Koffer of reistas' is het antwoord dus met recht; 'Het is om het even'. Maleisie zou ook een mooi startpunt van een backpackreis kunnen zijn. Je vliegt dan op Kuala Lumpur, om van daaruit naar het noorden richting Thailand te trekken.

Wanneer je gaat backpacken heb je eigenlijk alleen maar een ticket naar Azie nodig. Je zou een los ticket kunnen nemen, of een startpakket naar Kuala Lumpur. In dat geval kun je eerst kennis maken met deze stad, voordat de echte reis begint. Reisbureaus met startpakketten zijn: World Ticket Center, FOX, verre reizen van ANWB, Van Verre, De Jong Intra en Riksja Maleisie. Losse tickets boek je voordelig bij online vliegticketshops als: Cheaptickets.nl en Vliegtickets.nl.

In Maleisie kun je al voor 10 euro overnachten in budgethotels. In Kuala Lumpur heb je een aantal goedkope hotels binnen het gebied Bukit Bintang (centrum). Ook in de rest van Maleisie kun je op veel plekken voor een laag bedrag overnachten. De kosten van het levensonderhoud zijn laag, net als in de overige Aziatische landen. Bekijk de beschikbare budget accommodatie in Maleisie. Middenklasse en luxe hotels boek je het meest voordelig bij Agoda.nl en Booking.com. Walk-in rates bij middenklasse of luxe hotels zijn doorgaans erg onvoordelig; soms vele tientallen euro's duurder dan wanneer je vooraf online reserveert.