Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Mooiste stranden van Maleisie

Een overzicht met de mooiste stranden van Maleisie stel je niet zomaar samen. Er zijn diverse zeer mooie tropische eilanden met fantastisch mooie, verlaten stranden. De eilanden met de mooiste stranden zijn echter niet altijd even gemakkelijk bereikbaar. Een aantal van de eilanden die wel bereikbaar zijn hebben maar 1 resort, vaak gaat het dan om een zeer exclusief resort (met een prijskaartje in USD per persoon per nacht). Dit soort eilanden hebben fantastische stranden, maar de gewone toerist zal er niet snel komen.

Hieronder volgt een overzicht met locaties met mooie stranden die ofwel publiekelijk toegankelijk zijn of waar een overnachting nog enigszins betaalbaar is.

Langkawi

Het eiland Langkawi heeft diverse prachtige en vooral uitgestrekte stranden. De mooiste stranden liggen aan de noord- en noordwestzijde van het eiland. De meest gezellige stranden liggen meer richting het zuidwesten. Stranden die je gezien moet hebben zijn Pantai Rhu, Burau Bay en Pantai Cenang.

Pangkor

Het eiland Pangkor heeft diverse prachtige stranden. Je kunt het eiland perfect op de brommer verkennen (let op: geheel op eigen risico); en het is niet moeilijk om compleet verlaten stranden te vinden op het eiland. Het luxe resort op het kleine eiland Pangkor Laut heeft ook een aantal prachtige (privé) stranden.

Perhentian

Perhentian is een van de beste plekken in Maleisie om te snorkelen. Op veel locaties op het eiland kun je gemakkelijk direct vanaf het strand het water in om te snorkelen. Op Perhentian Kecil heb je het prachtige Long Beach. Op Perhentian Besar heb je een prachtig strand bij het Coral View Resort. Als je met een kano of bootje op avontuur gaat, kom je diverse compleet verlaten bountrystranden tegen.

Tioman

Het eiland Tioman heeft diverse prachtige stranden. Vaak kun je er meteen ook prima snorkelen. Enkele van de mooiste stranden zijn privé stranden van de luxe resorts. Een van de mooiere publieke stranden vind je bij Kampung Juara.

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah, ligt langs de kust en hier vind je kilometers lange stranden. De hele kustlijn is hier een prachtig strand.

Cherating

Ten noorden van Kuantan langs de oostkust van het schiereiland Maleisie heb je de Cherating stranden. Dit zijn prachtige, uitgestrekte stranden met diverse leuke resorts. Je kunt hier prima diverse watersport activiteiten uitvoeren; vooral voorafgaand aan het moessonseizoen.

Damai Beach

Ten noorden van de stad Kuching (hoofdstad van Sarawak) liggen de Damai stranden; prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten. Je hebt er ook enkele resorts, die goed betaalbaar zijn. Wanneer je even wilt uitwaaien naar de jungle-experience op Sarawak is dit een leuke locatie om te bezoeken.

Overige stranden

Kuala Lumpur

Bij Kuala Lumpur heb je niet direct een aantal mooie stranden. Wel heb je op een uurtje rijden Sepang Gold Coast met een mooi tropisch strand. Op 1,5 uur rijden ligt Port Dickson, waar je ook een aantal prachtige stranden hebt.

Penang

Penang is een prachtig eiland. Je vindt er heerlijk eten, grote shopping malls, gezellige mensen, veel attracties en mooie stranden. De stranden zijn mooi maar niet uitzonderlijk mooi. De zee is verder ook niet echt geschikt om in te zwemmen. Penang is prachtig tropisch, maar voor de stranden zijn er betere locaties binnen Maleisie. Het meest bekende strand van Penang vind je bij het badplaatsje Batu Ferringhi.

Redang

Redang heeft diverse prachtige stranden, maar bijna allemaal zijn ze onderdeel van de verschillende resorts. Redang is een fantastisch mooi tropisch eiland, en vanaf de meeste stranden kun je direct snorkelen. Het brede strand van het The Taaras Beach & Spa Resort is werkelijk schitterend.

Malakka

Malakka is geen bestemming die vanwege de stranden wordt bezocht. Toch ligt het stadje aan zee, en heb je er enkele prima stranden. Een echt strandleven heb je er niet, maar als je er toch bent en je wilt even uitwaaien, dan kun je bij diverse stranden terecht.

Verlaten stranden bij de kleine eilanden

Je hebt ook nog diverse kleine eilanden met prachtige stranden. Vaak heb je hier maar 1 resort, waar je een fors bedrag per nacht betaalt om te overnachten. Enkele populaire eilanden waar je het ultieme bountygevoel zult ervaren zijn:

 • Kapas eiland
 • Gem eiland
 • Lang Tengah eiland
 • Tenggol eiland
 • Mataking eiland
 • Kapalai eiland
 • Mabul eiland
 • Lankayan eiland
 • Selingan eiland (turtle island)
 • Gaya eiland
 • Sibu eiland
 • Pom Pom eiland
 • Sibuan eiland
 • Tiga eiland
 • Payar eiland

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.