Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Kosten van een vakantie naar Maleisie

Hieronder volgt een overzicht met de kosten waar je tegen aanloopt wanneer je met vakantie gaat naar Maleisie. Ze zijn verdeeld in kosten voorafgaand aan de vakantie en kosten waar je ter plekke mee te maken krijgt. Bij de prijzen in Maleisische ringgits kun je het beste www.xe.com even bekijken voor de wisselkoers naar euro's.

Vooraf:

 • Vliegticket tussen €500 in laagseizoen en €1000 in hoogseizoen, afhankelijk van het type luchtvaartmaatschappij, een directe of indirecte vlucht of een prachtige aanbieding ver vooraf.
 • Hotelovernachtingen variëren van €10 tot €20 voor een basic guesthouse (afhankelijk van de bestemming binnen Maleisie), tussen €35 en €60 voor 3 of 4-sterren accommodatie en tussen €60 en €x.xxx,- voor 5-sterren hotels en resorts (er zijn resorts waar je voor duizenden euro's per nacht verblijft).
 • Losse tours kun je prima vooraf boeken. Je hebt de zekerheid dat het om gerenommeerde partijen gaat; want de Nederlandse reisbureaus nemen natuurlijk geen risico. Reisbureaus als Maleisie online of VanVerre bieden bijvoorbeeld losse bouwstenen aan. Vaak kost zo'n bouwsteen tussen de €80 en de €250 euro per persoon, afhankelijk van de locatie, het aantal dagen en de luxe tijdens zo'n trip. Je kunt zo ook makkelijk meerdere bouwstenen aan elkaar koppelen.
 • Inentingen die minimaal aangeraden worden door GGD of Tropeninstituut zijn Hepatitis A en DTP. Het buikgriep vaccin wordt vaak aanbevolen. Op Borneo zal men een malaria kuur aanbevelen. Ben je nogal avontuurlijk aangelegd (of een waaghals) dan kan het ook geen kwaad om een Hepatitis B vaccinatie te halen. Zie de website van de GGD voor de actuele prijzen. Er is een thuisvaccinatieservice waarbij de arts op afspraak langs je huis komt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
 • Je paspoort dient na terugkeer uit Maleisie nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Houd hier rekening mee en haal ruim vooraf een nieuw paspoort.
 • Een internationaal rijbewijs is handig wanneer je een auto of brommer wilt huren in Maleisie. Zo'n rijbewijs kost €13,50 en is bij elke ANWB winkel te verkrijgen (vergeet niet je Nederlandse rijbewijs mee te brengen en een pasfoto).
 • Reisapotheek en zonnebrand.
 • Er bestaan twee typen reisverzekering; de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. De premie van de kortlopende reisverzekering wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen dat je in het vakantieland verblijft (vanaf ongeveer €1 per dag). Bij een doorlopende reisverzekering betaal je een vaste jaarpremie (meestal vanaf zo'n €30 per jaar). Over het algemeen doen reislustige Nederlanders er verstandig aan om een doorlopende reisverzekering (al dan niet inclusief annuleringsdekking) af te nemen. Ga nooit onverzekerd op reis!

Ter plekke:

 • Wanneer je vooraf geen tours hebt geboekt kun je dit ter plekke doen. Dit is vaak goedkoper, maar het nadeel is dat je niks weet van de kwaliteit (en zeer lokale tourbureautjes geven soms toch een andere invulling aan de woorden service en kwaliteit). Een tourtje Taman Negara vanaf Kuala Lumpur kost meestal rond de RM400 per persoon (soms zelfs goedkoper).
 • Vervoerskosten: Neem je dagelijks de taxi en metro dan moet je er rekening mee houden dat een taxi ritje in Kuala Lumpur altijd minimaal RM10 kost. Bij langere afstanden in en rond Kuala Lumpur komt de ritprijs meestal niet boven de RM30 uit. Een taxirit van de luchthaven naar je hotel kost RM74,30. De metro is spotgoedkoop, je betaalt enkele ringgits per station.
 • Levensonderhoud: De kosten van levensonderhoud zijn niet makkelijk te schatten; ieder viert op zijn eigen manier vakantie in Maleisie. Een diner vrij luxe (modern/westers) restaurant kost over het algemeen niet meer dan RM100 per persoon, tenzij je een paar flessen wijn erbij drinkt. Een fastfood hap kost meestal niet meer dan RM10. Een lokale hap bij een lokaal eettentje of in een foodcourt kost meestal niet meer dan RM12 (incl. drankje). Een sushi lunch kost meestal RM20 per persoon. Een uitgebreide maaltijd in een Japans restaurant RM50 per persoon. Een lunch in een westerse koffietent RM30 per persoon. Een los blikje cola in de supermarkt kost RM1.80, een 1,5 liter fles cola kost RM3.60. Een pakje sigaretten kost RM10. Een koffie bij de Starbucks of Coffee Bean heb je vanaf RM8, een grote Ice Blended Shake vanaf RM14. Het hangt uiteindelijk af van de mate van luxe die je zelf wilt tijdens je vakantie. De prijzen hierboven zijn richtprijzen; op sommige locaties kan het wat duurder zijn, soms wat goedkoper.
 • Alcohol is in Maleisie relatief duur. Een glas bier heb je vanaf RM12 en een halve liter kost meestal RM18. Op Langkawi en op Tioman wordt alcohol tax-free verkocht, wat drinken aanzienlijk goedkoper maakt. Een fles wijn bij een slijterij in Kuala Lumpur kost al gauw RM50, terwijl dezelfde (goedkope) wijn op Langkawi RM20 kost.
 • Entreegelden: Bij sommige attracties moet je entree betalen om naar binnen te mogen. Entreeprijzen staan niet vast, maar over het algemeen betalen volwassenen meestal tussen de RM20 en RM50 en kinderen tot RM20 om ergens naar binnen te mogen.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.