Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

De mooiste eilanden van Maleisie

De eilanden van Maleisie vallen uiteen in:

  • Eilanden aan de westzijde van het schiereiland Maleisie
  • Eilanden aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie
  • Eilanden rond Borneo

Eilanden aan de westzijde van het schiereiland Maleisie

De eilanden aan de westzijde van het schiereiland zijn het meest populair en hebben jaarlijks de grootste aantallen toeristen te verwerken. Eilanden als Langkawi, Penang en Pangkor hebben allemaal wel wat met elkaar gemeen. Het zijn alle drie prachtige tropische eilanden, en je hebt er wegen en dus kun je ze prima met een gehuurde brommer of auto verkennen (let op: geheel op eigen risico). De eilanden hebben prachtige stranden, maar de zee is er niet geschikt om te duiken of snorkelen. De eilanden in tegenstelling tot de eilanden aan de oostzijde van het schiereiland wel het hele jaar door te bezoeken.

Eilanden aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie

De eilanden aan de oostzijde van het schiereiland zijn allemaal typische 'bounty' eilanden. Je kunt er vooral goed duiken, snorkelen, kanoën, zonnen en relaxen. Je vindt er geen wegen, en vervoer vind plaats via simpele junglepaden of per bootje over het water. Naast de bekende eilanden als Perhentian, Redang en Tioman, heb je er ook nog diverse piepkleine eilandjes; met op sommigen maar een enkel resort. De eilanden langs de gehele oostkust van het schiereiland Maleisie zijn alleen tussen april en september te bezoeken. Tijdens de overige maanden zijn de resorts op deze eilanden gesloten vanwege de vrij heftige moesson. De maanden maart en oktober zijn tussenmaanden; waarbij je prachtig weer kunt hebben, maar waarbij de moesson zich soms ook al een beetje laat zien (en gelden).

Eilanden rond Borneo

De eilanden rond Borneo zijn over het algemeen het hele jaar door te bezoeken. Er is geen sprake van een echt moessonseizoen, maar tussen oktober en maart hebben sommige gebieden wel te maken met het tyfoonseizoen ten noorden van Borneo (rond de Filippijnen). Rond Borneo vind je een aantal van de meest exclusieve eilanden ter wereld; vooral bekend vanwege de uitstekende duikmogelijkheden. Voorbeelden zijn Sipadan, Mabul, Sibuan, Langkayan en Layang-Layang. Direct tegenover Kota Kinabalu heb je nog het Tunku Abdul Rahman Marine Park met een aantal prachtige bountyeilanden; ook hier kun je prima duiken en snorkelen (ook makkelijk vanaf Kota Kinabalu omdat het maar 10/15 varen met de boot is).

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.