Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Eilanden rond het schiereiland Maleisie

Eilanden aan de westzijde van het schiereiland Maleisie:

Langkawi

Langkawi is volgens velen een van de mooiste eilanden ter wereld. Als je er eenmaal eens geweest bent, zul je dit waarschijnlijk volmondig beamen. Het eiland is tropisch, maar je kunt er niet (direct) duiken of snorkelen. Het eiland is perfect om per brommer of auto te verkennen (let op: geheel op eigen risico). Je hebt er prachtige watervallen, verlaten stranden, authentieke kampungs, relaxte stranddorpjes en diverse andere prachtige attracties. Een bezoek aan Langkawi bestaat meestal minimaal uit zo'n 4 overnachtingen; maar de meeste reizigers die wij kennen vinden dit achteraf altijd te kort.

Penang

Ten zuiden van Langkawi ligt het evenzo populaire eiland Penang. Ook Penang is een werkelijk schitterend eiland, met diverse prachtige attracties. Hoewel Penang een prachtig tropisch eiland is, staan de stranden (en het zonnen) er meestal niet centraal. Penang is vooral erg gezellig, met leuke stranddorpjes en veel outdoor foodcourts waar je heerlijk kunt eten. Enkele zeer populaire attracties op Penang zijn: Georgetown UNESCO World Heritage Centre, Kek Lok Si tempel, Penang Hill, Batu Ferringhi (stranddorp); Tropical Fruit Farm, Botanic Gardens, Snake tempel, Butterfly Farm, Penang National Park en de Clan Jetties (Chinese woningen op palen boven het water).

Pulau Payar

Tussen Langkawi en Penang in ligt het kleine onbewoonde eilandje Pulau Payar. Hoewel we altijd schrijven dat je rond Langkawi en Penang niet kunt duiken en snorkelen, vormt Pulau Payar een uitzondering. Dit kleine koraaleiland is een populaire toeristische attractie. Je kunt er naartoe als dagtocht om er te snorkelen. Duiken is er ook mogelijk, maar dit dien je vooraf met de duikschool (op Langkawi) te regelen. Wanneer je tijdens de vakantie nog naar tropische eilanden aan de oostzijde van het schiereiland, of langs Borneo gaat; dan is een bezoek aan Pulau Payar af te raden.

Pangkor

Ten zuiden van Penang ligt Pangkor. Samen met Penang en Langkawi is dit een van de drie mooiste eilanden aan de westzijde van het schiereiland Maleisie. Deze drie eilanden zijn ook het hele jaar prima te bezoeken, en hebben geen of nauwelijks last van de jaarlijkse moesson. Pangkor is het kleinste eiland van de drie. Waar Penang en Langkawi alleen via een korte vlucht of vrij lange autorit te bereiken zijn; ben je vanaf Kuala Lumpur in 3,5/4 uur op Pangkor eiland. Pangkor heeft geen grote attracties; maar is wel een prachtig eiland om per huurauto of brommer te verkennen.

Pulau Ketam

Dichtbij Kuala Lumpur ligt Pulau Ketam; geen tropisch eiland maar een grote moddelpoel met een tweetal kleine dorpjes met huizen die op palen boven het water zijn gebouwd. Op het eiland woont een Chinese community. Je kunt er heerlijk wandelen, chillen en vooral eten. Ketam staat voor krab; en dat is ook het meest populaire gerecht. Een bezoek aan Ketam zul je altijd herinneren. Ketam is prima als dagtocht te doen; je kunt makkelijk per trein vanaf KL Sentral (centraal station) naar de haven waar je de boot naar Ketam kunt nemen. Er is ook wat accommodatie op het eiland, mocht je voor de super-authentieke ervaring willen gaan.

Eilanden aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie:

Perhentian

Perhentian eiland is misschien wel het meest populaire tropische eiland onder Nederlandse reizigers. Het eiland ligt aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie en dit is een echt bountyeiland in tegenstellen tot Langkawi, Penang en Pangkor aan de westzijde. Op Perhentian (eigenlijk Perhentians, aangezien het om twee kleine eilandjes gaat) kun je fantastisch duiken en snorkelen, zonnen, relaxen en eten. Hiermee zijn ook meteen de belangrijkste activiteiten opgesomd; het eiland is verder bijna onbewoond en er zijn geen wegen. Vervoer rond het eiland vindt plaats per boot. Perhentian heeft de beste snorkelplekken van Maleisie; verder is het de perfecte plek voor de beginnende duiker. Het eiland is niet toegankelijk tussen november en februari vanwege de moesson. Een gemiddeld verblijf op het eiland bevat meestal zo'n 4 overnachtingen.

Redang

Redang ligt niet ver van Perhentian vandaan. Ook Redang is een fantastisch mooi bountyeiland. In tegenstelling tot Perhentian heb je op Redang wat meer exclusieve resorts (hoewel nog steeds vrij basic vergeleken andere tropische eilanden). Redang is vooral erg populair onder duikers; aangezien de condities er altijd erg goed zijn. Rond Redang kun je prima snorkelen, hoewel Perhentian betere snorkelsites heeft. Het eiland is niet toegankelijk tussen november en februari vanwege de moesson. Een gemiddeld verblijf op het eiland bevat meestal zo'n 4 overnachtingen.

Tioman

Tioman ligt in het zuidoosten van het schiereiland Maleisie. Het is net als Perhentian en Redang een prachtig tropisch bountyeiland, waar je perfect kunt duiken en snorkelen. Je hebt er veel variatie in de beschikbare accommodatie; van basic tot ultraluxe. Tioman is eigenlijk een eilandengroep; naast het hoofdeiland Tioman heb je er nog diverse andere (kleinere) eilanden. Tioman is vergeleken Perhentian en Redang net wat minder makkelijk bereikbaar, aangezien er geen vliegveld in de nabije omgeving is. Budgetreizigers nemen de bus vanaf Kuala Lumpur, reizigers met voldoende budget kunnen in stijl vliegen met Berjaya Air. Het eiland is niet toegankelijk tussen november en februari vanwege de moesson. Een gemiddeld verblijf op het eiland bevat meestal zo'n 4 overnachtingen.

Kleinere eilanden aan de oostzijde van het schiereiland

Eilanden waar je als toerist verder nog terecht kunt aan de oostzijde van het schiereiland zijn: Kapas, Gem, Lang Tengah, Tenggol, Sibu, Pemanggi, Tingghi, Babi en Hujung.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel, PANGEA Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.