Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Eilanden rond Borneo

Tunku Abdul Rahman Marine Park

Het Tunku Abdul Rahman Marine Park bestaat uit een paar kleine eilandjes waar je goed kunt duiken en snorkelen. De kleine eilandengroep ligt pal tegenover de hoofdstad van Sabah, Kota Kinabalu. Vanaf de haven vertrekt dagelijks elk uur een boot naar de eilanden. Je kunt ook op enkele eilanden overnachten, er zijn zelfs een tweetal ultraluxe resorts te vinden.

Labuan

Labuan is een vrij groot eiland vergeleken de andere eilanden rond Borneo. Labuan heeft een belastingvrije status. Het is ook een Offshore Financial Centre; waar internationale bedrijven zich kunnen vestigen op basis van voordelige voorwaarden. Het eiland is prima te verkennen per gehuurde brommer of auto (let op: geheel op eigen risico). Er zijn een aantal leuke attracties op het eiland te vinden, maar het is geen enorm populair eiland onder toeristen.

Layang-layang

Layang-Layang is te bereiken per vliegtuig vanaf Kota Kinabalu airport. Het is een omgebouwde legerbasis met een landingsbaan, een kazerne en een duikresort. In tegenstelling tot de andere tropische eilanden heeft Layang-Layang geen tropisch sfeertje. Wel kun je er perfect duiken, en dat is ook de hoofdreden voor een bezoek; de duikcondities zijn er doorgaans fantastisch.

Lankayan

Lankayan is een klein bountyeiland op een uurtje varen vanaf Sandakan in het oosten van Sabah. Er is een luxe resort en duiken staat er verder centraal. Wil je na je jungle avontuur nog even uitwaaien en relaxen op een bijzonder mooi tropisch eiland; dan is Lankayan zeker het overwegen waard.

Selingan (schildpadeiland)

Dichtbij Lankayan ligt het eiland Selingan, beter bekend als het schildpadeiland. Hier kun je overnachten in basic accommodatie; centraal staan de schildpadden die er 's nachts eieren komen leggen. Je leert tijdens je korte verblijf alles over de schildpadden in Maleisie en als je geluk hebt (meestal in september) kun je zelfs het uitzetten van jonge schildpadjes bijwonen.

Mataking, Pom en Sibuan

De mooiste eilanden van Borneo liggen in het zuidoosten van Sabah. Hier heb je meerdere Marine Parks met een aantal zeer fraaie eilanden. Duiken en snorkelen staan er meestal centraal en accommodatie is er vaak erg luxe en daardoor zeer prijzig (soms enkele honderden US dollars per nacht). Op zich is het de hoge overnachtingsprijs waard; aangezien al het eten inclusief is, maar belangrijker; alle duiken zijn meestal ook inclusief en duiken is er werkelijk fantastisch. Sibuan is een bekende muck-diving locatie; en rond Mataking en Pom heb je diverse reguliere duikspots.

Sipadan, Mabul en Kapalai

In dezelfde regio als Mataking, Pom en Sibuan vind je ook een cluster van eilanden; Sipadan, Mabul en Kapalai. Sipadan is een van de beste duikspots ter wereld; bijna elke duiker heeft er wel eens van gehoord en droomt ervan ooit langs de grote kolom te duiken. Mabul is ook internationaal bekend als een van de beste muck-diving locaties ter wereld. Kapalai is een eiland dat grotendeels onder water ligt. Er is een zeer luxe resort op palen boven het water gebouwd; de perfecte locatie voor een huwelijksreis (want het mag wat kosten per nacht).

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel, PANGEA Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.