Van Verre Maleisie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Maleisie online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met Local Hero Travel naar Borneo

Toeristische attracties op het schiereiland Maleisie

Taman Negara natuurpark

De jungle van Taman Negara is misschien wel de meest populaire attracties onder Nederlandse reizigers. Taman Negara is een van de oudste jungles ter wereld en wanneer je Borneo tijdens je reis niet aandoet; is dit National Park absoluut de moeite van een bezoek waard. Taman Negara vormt overigens samen met Kuala Lumpur en Cameron Highlands een driehoek, wat een perfect reisplan voor een leuke self-drive oplevert. De attractie kun je prima in 2 tot 3 nachten bezoeken.

Cameron Highlands

De Cameron Highlands liggen in de bergen waardoor het er aanzienlijk koeler is dan in de rest van Maleisie. Cameron Highlands is bekend om de frisse (en koele lucht) en om de enorm uitgestrekte theeplantages. Geniet van heerlijke scones met verse aardbeienjam en room. Je kunt er verder leuke dagtours ondernemen (waaronder een erg toffe jeepsafari van een halve dag voor RM50 p/p) en ook leuk wandelen. De attractie kun je prima in 2 tot 3 nachten bezoeken.

Genting Highlands

Genting Highlands ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Kuala Lumpur. Bij helder weer kun je Genting zien liggen vanaf Kuala Lumpur. Genting Highlands is een enorm populaire attractie; je hebt er namelijk diverse casino's en enkele pretparken. Het is dan ook het amusementscentrum van Maleisie. Waar bij Cameron Highlands de natuur centraal staat, ga je naar Genting voor het vertier. Je hebt er diverse grote hotels, waaronder een van de grootste ter wereld met ruim 6000 kamers. Omdat Genting in de bergen ligt is het er vrij fris, meestal komt de temperatuur niet boven de 24 graden uit; en vaak is het er onder de 20 graden.

Batu Caves

Niet ver buiten Kuala Lumpur vind je de Batu Caves. Deze grotten zijn van zeer belangrijke religieuze waarde voor de Indiase bevolking in Maleisie. Jaarlijks vindt er de Thaipusam viering plaats, waar soms meer dan een miljoen mensen op afkomen. De Batu Caves zijn makkelijk vanaf KL Sentral (het centraal station van Kuala Lumpur) per metro bereikbaar. De rit kost een paar ringgit en duurt maar 15 minuten. Het station Batu Caves ligt dichtbij de attractie zelf.

Kuala Selangor Fireflies

Op een half uurtje rijden buiten Kuala Lumpur vind je een prachtige eco-attractie; de vuurvliegjes bij Kuala Selangor. Je kunt hier 's avonds tussen 19.00 en 23.00 in een bootje langs de oever van een rivier varen en langs de rivier heb je een speciaal soort boom waar de vuurvliegjes leven. Als het meezit zie je een waar spektakel waarbij de vuurvliegjes synchroon knipperen.

Kuala Gandah

Kuala Gandah is een populair olifanten opvangtehuis. Hier heb je diverse olifanten die gered zijn en sommige ervan zijn getraind om andere olifanten in nood te redden. Om meer awareness te creëren is het terrein ook deels ingericht als toeristische attractie. Je kunt hier terecht om de prachtige dieren mee te maken. Het is vooral een prachtige attractie voor families die met kinderen reizen. Reisbureaus met de focus op kinderen, zoals FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee Familieavontuur en MaleisiëKids, hebben rondreizen en bouwstenen met een bezoek aan Kuala Gandah.

Lake Kenyir

Lake Kenyir is misschien wel het best bewaarde geheim in Maleisie. Het is een walhalla voor reizigers die van rust en natuur houden; dit vind je hier genoeg. Het meer was voorheen land, maar vanwege ernstige (jaarlijkse) overstromingen heeft men het gebied jaren geleden onder water laten lopen door er een aantal dammen te bouwen. In enkele tientallen jaren is het gebied uitgegroeid tot een fantastisch mooi (bijna magisch) natuurgebied. Langs het meer heb je diverse kleinschalige resorts. Een vrij luxe resort is het Lake Kenyir Resort. Vanaf de resorts kun je dagtochten organiseren; waarbij je met een boot watervallen, grotten en andere bezienswaardigheden bezoekt.

Royal Belum State Park

In het noorden van het schiereiland Maleisie ligt het Royal Belum State Park; dit prachtige natuurpark wordt nog niet zo veel door toeristen bezocht. Het gebied is zo groot dat de kans om er groot wild te spotten vrij klein is. Toch heb je er alle grote diersoorten die in Maleisie te vinden zijn (behalve speciale soorten die alleen op Borneo voorkomen); verder heb je er alle 12 de Hornbill soorten (vogel met grote snavels). Dagtochten worden per boot uitgevoerd; jungletreks te voet zijn er ook mogelijk.

Endau-Rompin natuurpark

Dichtbij Tioman ligt een enorm groot natuurpark genaamd Endau-Rompin. Dit natuurpark is minder makkelijk bereikbaar als Taman Negara, waardoor het ook veel minder toeristen trekt. Veel reizigers combineren een bezoek aan het natuurpark met een bezoek aan Tioman. Omdat het relatief dichtbij Singapore ligt in het zuiden van Maleisie, kom je er vooral veel mensen uit dit land tegen. Endau-Rompin is vooral interessant voor echte avonturiers. Zo trekt het bijvoorbeeld veel jeeprijders die er een 4WD rit maken.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Maleisie kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, 333Travel en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Maleisie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Maleisie.