Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dť specialist in reizen naar Bali

Vulkanen en bergen

Er zijn diverse prachtige vulkanen (waaronder diverse actieve) en bergen op Bali te vinden. Ze zijn bijna allemaal te beklimmen, de bergen verschillen vaak flink in kenmerken. Zo heeft de meest populaire berg (en tevens de 5e hoogste berg in Indonesië) - Mount Agung (3,142mtr) - het uiterlijk van een maanlandschap. Aan de voet van Agung ligt de heilige tempel Besakih, een van de belangrijke moedertempels van Bali. Mount Batur is weer veel meer begroeid en heeft een prachtig groot kratermeer waar je langs kunt wandelen. Batur is de meest toegankelijke actieve vulkaan van Indonesië. Afgelopen jaren hebben er zich geen aardbevingen en uitbarstingen meer voorgedaan, maar omdat flink wat bergen op Bali actieve vulkanen zijn kan dit maar zo veranderen. Andere grote bergen op Bali zijn Mount Bratan (met drie kratermeren) en Mount Merbuk in het westen van het eiland.

Vulkanen en bergen

Om Mount Agung te beklimmen dien je over een permit te beschikken. De gids regelt de administratieve handelingen, waar de permit onder valt. De gids kost meestal tussen de Rp.400.000 en Rp.1.000.000, afhankelijk van de route. Houd er rekening mee dat de ene gids beter Engels spreekt dan de andere. Er zijn diverse klimroutes die variëren in zwaarte en tijdsduur. De meest gebruikelijke route is de route die start bij de Pasar Agung tempel. Deze trek duurt zo'n 4 uur en start in de nacht, zodat je de volgende ochtend kunt genieten van een spectaculaire zonsopkomst. Let erop dat het beklimmen van Mount Agung niet altijd mogelijk is, zeker niet in het geval van seismische activiteit of tijdens belangrijke spirituele evenementen. Daarbij is het beklimmen van de berg geen simpele activiteit die je op je slippers en in je korte broek zou moeten doen. De klim is vrij pittig en op sommige momenten flink uitdagend (er vallen relatief veel doden en gewonden omdat veel toeristen de klim onderschatten).

Update: In september 2017 nam de seismische activiteit toe bij Mount Agung. Ruim 100.000 inwoners die in de directe omgeving van de vulkaan woonden werden per direct geevacueerd. Omdat het een heilige berg is, liet niet iedereen zich evacueren. Er bestaat een kans dat Agung op termijn uitbarst. Een uitbarsting van Mount Agung kan in potentie enorm dodelijk zijn.

Kaart met alle attracties op Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle attracties: