Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Uluwatu tempel (Pura Luhur Uluwatu)

Helemaal in het uiterste zuiden van het eiland Bali vind je de Luhur Uluwatu tempel. Ook dit is weer een van de belangrijke (key directional) tempels. Het is niet de mooiste tempel op het eiland, hoewel je hier wel van een spectaculaire zonsondergang kunt genieten. Verder is de tempel prachtig op een klif gebouwd, vooral een mooi gezicht aan de andere kant van de rotsformatie. Een flink nadeel van een bezoek aan de tempel zijn de vele agressieve apen. In reviews lees je dat de apen alles stelen; je moet hier niet met een zonnebril op je hoofd, oorbellen, kettingen of andere accessoires rondlopen. Ook lazen wij dat het getrainde apen zijn, waarbij de eigenaar later tegen betaling de goederen teruggeeft (door het met de aap te ruilen voor wat fruit). Of dit waar is weten we niet; wij hebben er op zich geen last van gehad tijdens ons bezoek.

Uluwatu tempel (Pura Luhur Uluwatu) 1

Elke avond om 18.00 is er een Kecak uitvoering (traditionele uitvoering) in het amfitheater. De entree bedraagt Rp.6.000 en een sarong is zoals overal op het eiland verplicht. Bij de ingang kun je gebruik maken van de diensten van een gids, maar dit is geen verplichting.

Uluwatu tempel (Pura Luhur Uluwatu) 2

Kaart locatie Uluwatu tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: