Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Ulun Danu Bratan tempel (Pura Ulun Danu Bratan)

Hoewel alle tempels op Bali erg mooi zijn, springt de Ulun Danu Bratan tempel er echt uit. De tempel ligt aan de rand van het kratermeer Bratan in het midden van het eiland op iets minder dan een uur rijden vanaf Ubud. Het kratermeer ligt tussen diverse bergen in, het is hoger gelegen en daardoor is het er een stuk koeler dan op de lager gelegen gebieden op het eiland.

Ulun Danu Bratan tempel (Pura Ulun Danu Bratan) 1

Dichtbij vind je er ook de kratermeren Buyan en Tamblingan. Het bergdorp Bedugul ligt vlakbij de tempel; hier vind je ook nog twee andere grote(re) attracties in de regio; de Bedugul Botanische tuinen en het 'Treetop Adventure Park'.

Ulun Danu Bratan tempel (Pura Ulun Danu Bratan) 2

Het gebied rond de tempel is mooi genoeg om uitgebreid te verkennen. Dit kan makkelijk per brommertje. Je kunt ook in de omgeving van de tempel overnachten, er is voldoende budget accommodatie en tevens een aantal luxe resorts.

Ulun Danu Bratan tempel (Pura Ulun Danu Bratan) 3

De Ulun Danu Bratan tempel is dagelijks geopend tussen 7.00 en 17.00. Bij de parkeerplaats heb je wat souvenir winkeltjes en hier kun je tevens een snack of drankje kopen. De tempel is in 1633 langs het meer gebouwd op een klein schiereilandje (meer een uitstulping). Dit wekt vanaf bepaalde kanten de indruk dat de tempel op het water drijft. Het is een van de meest gefotografeerde tempels na de populaire tempel bij Tanah lot. De entree bedraagt Rp.5.000 per persoon.

Ulun Danu Bratan tempel (Pura Ulun Danu Bratan) 4

Kaart locatie Ulun Danu Bratan tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: