Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Ulun Danu Batur tempel (Pura Ulun Danu Batur)

Ulan Danu Batur is een prachtige tempel langs het Batur kratermeer van de actieve vulkaan Mt. Batur in de regio Kintamani in het noordoosten van Bali. De tempel is in 40 minuten vanaf Ubud bereikbaar. Vanaf de regio Kuta doe je er ongeveer 1,5 uur over om bij het kratermeer aan te komen. Voor elke auto betaal je Rp.6.000 entreegeld binnen de regio Kintamani. Wij moesten ook Rp.6.000 voor onze brommers betalen. Toen we voor onze groep moesten betalen verstond ik de man bij de tolpoort niet goed en ik gaf hem Rp.600.000. Zonder iets te zeggen nam hij het aan en pas toen ik de tickets met de prijs zag had ik door dat ik niet de juiste prijs gehoord had. Het duurde vervolgens ongeveer 10 minuten eer de beste man besloot mij het verschuldigde wisselgeld terug te geven (hij bleef lang volhouden dat eens gegeven altijd gegeven was). Het kaartje moet je bij je houden, want men brengt wederom Rp.6.000 in rekening wanneer je er niet (meer) over beschikt.

Ulun Danu Batur tempel (Pura Ulun Danu Batur) 1

Dichtbij de tempel heb je het kleine dorp Penelokan. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over het kratermeer (met prachtige blauwgroene kleur). Hier heb je tevens een paar restaurants. De beste foto's maak je in de ochtend, want het gebied is meestal dagelijks aan het einde van de middag bedekt door wolken. Het kan er dan ook flink afkoelen, wat voor sommigen wel eens fijn kan zijn vergeleken de hitte op de rest van het eiland. De tempel is dagelijks tot 17.00 geopend en de toegang bedraagt Rp.10.000 per persoon.

Ulun Danu Batur tempel (Pura Ulun Danu Batur) 2

Kaart locatie Ulun Danu Batur tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: