Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Tomohon

Tomohon is een bergdorp in het centrale deel van het noorden van Sulawesi. Het is er heerlijk fris in de avond, met overdag zomers weer met temperaturen rond 25 graden. In de schaduw is het dan overigens flink koeler, wat erg prettig is als je alweer even door Sulawesi reist; het is de perfecte bestemming om even uit te waaien en om de hitte te ontvluchten. Tomohon is best een groot en vooral uitgestrekt dorp. Je ziet veel kleine winkeltjes, maar er is niet sprake van een echt centrum. Er zijn dan ook geen malls, maar vooral diverse kleine shops waar je snacks/fris kunt kopen. Er zijn overigens op meerdere plekken pinautomaten te vinden in Tomohon.

Dagelijks straatbeeld Tomohon

Omdat Tomohon zo'n prettig klimaat heeft, is het een plek waar veel verbouwd wordt. Overal zie je akkerbouw en ook wordt er veel groente en fruit verbouwd. Bijna alle inwoners verbouwen er hun eigen groente en fruit, of hebben een paar lappen grond buiten het stadje. Tomohon ligt in het centrum van de Minihasa cultuur, tussen diverse prachtige vulkanen in wat de grond in de omgeving extra vruchtbaar maakt. Het Minahasa volk is bekend vanwege de typische eigen gebruiken. Ze zijn allemaal gelovig en muziek speelt een belangrijke rol in hun leven. Het dorp staat vol kerken en vooral op zondag zitten de kerken allemaal vol.

Kerk in Tomohon

Tomohon trekt toeristen door de bijzondere Minahasan cultuur, en door de diverse toffe attracties en bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Rondom het stadje is veel te bezichtigen en te doen.

Vrolijke kinderen in Tomohon

Op deze pagina:

 

Attracties in en rond Tomohon

Dagmarkt van Tomohon

Dagmarkt van Tomohon

De dagmarkt van Tomohon is een grote toeristische attractie. Let erop dat het voor sommigen een verschrikkelijk bezoek is, want er worden levende dieren op de markt geslacht. Hier zitten ook dieren tussen die men daar gewoon eet; zoals honden, katten, slangen, vleermuizen, ratten en diverse andere diersoorten (zelfs slangen). Een bezoek aan de markt is meestal standaard onderdeel van de Minahasan Tour. Reizigers die de markt bezoeken, maar die de dieren willen vermijden, kunnen het beste alleen maar het deel met groente en fruit bezoeken of in de auto blijven zitten.

De actieve vulkaan Lokon

De actieve vulkaan Lokon

Tomohon ligt dichtbij de actieve vulkaan Lokon, en de grond er omheen is dan ook erg vruchtbaar. Vanaf zo'n beetje elke locatie binnen het dorp kun je de enorme vulkaan zien. Je kunt de vulkaan niet beklimmen, maar wel de voet van de vulkaan bezoeken. In het verleden was een klim naar de top van Lokon wel mogelijk, maar omdat de vulkaan steeds actiever en meer onberekenbaar werd, is dit nu niet meer veilig. Wanneer je een dagtour hebt geboekt, rijd je er normaal gesproken wel altijd dicht langs. Een vulkaan in de omgeving die je wel kunt beklimmen is Mount Mahawu. Vanaf de rand van deze vulkaan heb je fantastisch zicht op Lokon. Lokon spugt wekelijks wel eens dikke aswolken de lucht in. Je ziet dan vele kilometers verderop de zwarte pluim de lucht in gaan, soms tot wel 2 kilometer hoogte. De lokale bevolking is het gewend en zal er niet snel van omkijken. Ook voel je zo nu en dan de grond een beetje trillen, want in heel Sulawesi rommelt het flink onder de grond.

Meren: Linow en Tondano

Lake Linow

Dichtbij Tomohon heb je verder nog twee prachtige meren; Linow en Tondano. Linow is een speciaal meer dat elke dag verkleurd vanwege de vulkanische omgeving. Het ligt dichtbij Tomohon en is prima in een uurtje te bezoeken. Bij de entree zit een gratis drankje, en ze verkopen er heerlijke vers gebakken pisang goreng.

Lake Tondano

Lake Tondano is een enorm meer op een half uurtje rijden vanaf Tomohon. Hier kun je makkelijk een hele dag verblijven. Je hebt er diverse lekkere visrestaurants en ook kun het gebied prima met de brommer verkennen (let op: geheel op eigen risico).

Bukit Kasi

Bukit Kasi

Op zo'n 45 minuten rijden vanaf Tomohon ligt ook nog Bukit Kasi, waar je langs een prachtige zwavelomgeving loopt. Het lijkt er wel een maanlandschap. Bovenop de bergwand heb je een aantal tempels, die staan voor harmonie binnen het geloof in Indonesie.

Verder

Je kunt ook in de omgeving van Tomohon raften. Er zijn een paar flinke rivieren, waar rafting tochten georganiseerd worden. Dit kun je in Manado bij diverse tourbureautjes regelen, maar je kunt ook prima zelf naar het opstartpunt rijden.

 

Hotels en guesthouses in en rond Tomohon

On Ong guesthouse in Tomohon

Hoewel Tomohon geen overdreven toeristisch dorp is, heb je er diverse leuke guesthouses en tevens een paar simpele resorts. Een aantal ervan (zoals On Ong Tomohon en Highlands Hotel) zijn erg goed beoordeeld op Tripadvisor. Vanaf On Ong heb je fantastisch zicht op de berg Lokon en op Tomohon zelf. Bekijk hieronder een overzicht met de meest populaire hotels en guesthouses in Tomohon:

 

Kaart Tomohon

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

 

Alle pagina's over Sulawesi: