Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul)

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul) 1

Ten noorden van Ubud, op ongeveer 40 minuten rijden, vind je bij het dorp Tampak Siring het prachtige tempelcomplex Tirta Empul (tempel van het heilige water). Wanneer je twijfelt tussen de verschillende tempels; dan adviseren wij om Tirta Empul zeker te bezoeken.

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul) 2

De tempel is een replica van de oorspronkelijke tempel, maar daar merk je weinig van wanneer je er rondloopt. De oorspronkelijke tempel werd in de 10e eeuw gebouwd, en is tot op de dag van vandaag een zeer belangrijke tempel voor fysieke en spirituele reiniging. Zo heb je er een bron met water met er omheen een aantal baden waar de Balinese bevolking zich wast om zich te reinigen (toeristen kunnen zich hier ook reinigen).

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul) 3

Bij de natuurlijke bron - te zien binnen een 8x20mtr grote vijver - zie je duidelijk het water uit de grond komen. Ook zie en ruik je lichtelijk de zwaveldampen die uit de grond komen. Als je goed naar de randen van de vijver kijkt, dan zie je er allemaal kleine slangen van maximaal 1 meter lang kruipen.

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul) 4

In het midden van het tempelcomplex heb je een plek waar de locals kunnen bidden. Alle keren dat wij er waren werd hier volop gebeden; een prachtig gezicht. Je ziet er diverse prachtige beelden en verder nog een grote vijver met een enorme hoeveelheid prachtige kooikarpers.

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul) 5

Direct naast de vijver heb je een restaurant waar je wat kunt eten of drinken. Hier kun je ook voer kopen om de vissen te voeren (vooral leuk als je hier met kinderen naartoe gaat).

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul) 6

De tempel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 16.00. De entree bedraagt 15.000Rp. Je betaalt verder nog 2.000Rp om je scooter te parkeren. Een (gele) sarong is verplicht. Op de terugweg word je vriendelijk verzocht om op een andere manier het terrein te verlaten. Deze route verandert al snel in een doolhof van souvenirwinkeltjes, waarbij je pas weer bij de parkeerplaats uitkomt wanneer je alle winkeltjes bezocht hebt. Op zich werkt het wel beter, want de verkopers laten je bij aankomst en in het complex zelf met rust.

Tirta Empul tempel (Puru Tirtha Empul) 7

Kaart locatie Tirta Empul tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: