Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dť specialist in reizen naar Bali

Overzicht met tempels op Bali

Meer tempels dan huizen op Bali

Er zijn duizenden tempels (Pura) op Bali te vinden, er zijn zelfs meer tempels dan huizen. Nu zijn dit niet allemaal voor toeristen toegankelijke tempels, elk dorp heeft bijvoorbeeld al drie tempels. In totaal zijn er 9 grote tempels op het eiland, waaronder de moedertempel Besakih. Dit zijn 'key directional' tempels (of 'Sad Kahyangan'); die allemaal op strategische locaties staan om het eiland te beschermen tegen het kwaad. De tempels bestaan uit meerdere delen, waarbij de kern meestal niet toegankelijk is voor bezoekers.

De tempels vormen een ontmoetingsplek tussen de goden en de mensen. Jaarlijks vinden er vele festivals plaats waarbij de inwoners van het eiland offers brengen bij de tempels. Als je met een brommer of huurauto de minder toeristische delen van het eiland verkent, is de kans groot dat je een lokale dorpsviering aanschouwt. Op onze weg van Ubud naar Lovina, waren we al getuige van twee dorpen die compleet waren uitgelopen voor een viering.

Vaak moet je bij aankomst een klein bedrag (meestal tussen de Rp.5.000 en Rp.20.000) betalen als entreegeld. Bij de ingang van de tempel kun je meestal kosteloos een sarong lenen of huren, dit is namelijk verplicht bij elk tempelbezoek. Soms doet men het bij de parkeerplaats overkomen dat je alleen daar een sarong kunt kopen (bij de winkeltjes); dit is echter niet het geval. Wel is het handig om aan het begin van de vakantie een sarong te kopen en die mee te nemen bij elk tempelbezoek.

Bij de ingang van de tempel staan meestal gidsen die je van alles over de tempel kunnen vertellen. Jammer genoeg zijn er ook 'gidsen' die tijdens het hele bezoek ongevraagd met je meelopen en achteraf pas vertellen dat hun dienst Rp.100.000 kost. In veel gevallen loont het wel om een gids bij je te hebben, omdat je dan alles over de tempels te horen krijgt.

De must-see tempels op Bali zijn volgens ons: Ulun Danu Bratan, Tanah Lot, Tirta Empul, Uluwatu en Gunung Kawi.

Kaart met alle tempels op Bali:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Alle pagina's over Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.