Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Tanah Lot Tempel

Tanah Lot Tempel 5

Tanah Lot is de meest populaire tempel van Bali. Het is de meest bezochte tempel en tevens de meest gefotografeerde tempel van het eiland. Tanah Lot is een prachtige tempel; op een rotsformatie in het water gebouwd. Bij laag water kun je gemakkelijk naar de tempelingang lopen, bij hoog water is de tempel alleen via de boot(jes) toegankelijk. Toeristen kunnen niet naar binnen.

Tanah Lot Tempel 6

Vanaf diverse plekken heb je een fantastisch zicht op de tempel. Afhankelijk van de locatie van de zon kun je vanaf deze plekken prachtige foto's maken. Bij de ingang van het terrein kun je direct rechts afslaan en dan via een tuin de heuvel oplopen. Hier kom je uit bij een hoger gelegen gebied met prachtig uitzicht op de tempel. Je kunt dan mooie foto's maken van de tempel met de enorme golven die er tegen aan slaan.

Tanah Lot Tempel 3

De tempel ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Kuta en ook vanaf Ubud. Het dichtstbijzijnde toeristische dorp is Seminyak; hier kun je prima een nacht (of meer) verblijven om vroeg in de ochtend de tempel te bezoeken. Kom je later op de ochtend of in de middag, dan kan het er wel eens flink druk zijn.

Tanah Lot Tempel 7

Vooral rond de zonsondergang is het er vaak enorm druk. Tanah Lot is dan ook de drukste toeristische bestemming op het eiland; elk hotel en resort op het eiland biedt er wel een dagtour naartoe aan.

Tanah Lot Tempel 4

Als je aankomt bij Tanah Lot parkeer je de auto bij een van de parkeerplaatsen (Rp.5.000). Bij de ingang van de tempel betaal je de entree van Rp.10.000.

Tanah Lot Tempel 1

Vervolgens loop je een flink stuk naar de kust, langs diverse souvenir winkeltjes (en kledingshops).

Tanah Lot Tempel 2

Kaart locatie Tanah Lot tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: