Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia

Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Op deze pagina:

 

Sipiso-Piso waterval

De Sipiso-Piso waterval is één van de hoogste watervallen in Indonesië (120mtr). Het is een fantastisch mooie waterval, vooral omdat bezoekers zo mooi aan de overkant op de berghelling van de waterval kunnen genieten (het zicht op de waterval vanaf de viewpoint is werkelijk adembenemend). Sipiso-piso betekent 'duizenden scherpe messen' in het Indonesisch; letterlijk te ervaren wanneer je onderaan de waterval staat (je kunt er niet helemaal onder staan, maar het snijdt al aardig wanneer je in de buurt komt). Het water lijkt aan de bovenkant van de waterval uit een ondergrondse rivier te komen, maar dit is moeilijk zichtbaar door de begroeiing tegen de berghelling waar de waterval 'start'.

Sipiso-Piso waterval Sumatra Indonesie 1

Wanneer je arriveert bij de waterval stap je meestal uit aan de overkant waar je een prachtig uitzicht hebt op de waterval aan de rechterzijde, en op de noordkant van Lake Toba aan de linkerkant. Hier vind je diverse kleine winkeltjes waar je lokale gerechten, snacks, drinken en souvenirs kunt kopen. Omdat je al wat hoger zit is het er lekker koel. Vanaf de kleine winkeltjes loopt een kronkelig pad helemaal naar beneden waar het water van de waterval de grond raakt. Deze tocht is best pittig; en voor velen waarschijnlijk een flinke aanslag op de knieën (bij de tocht naar beneden). Je doet er ongeveer 30 minuten over om helemaal beneden aan te komen. Hier sta je dichtbij het donderende water dat van 120 meter naar beneden valt. De weg terug is best pittig, je doet er waarschijnlijk iets langer over om weer boven te komen. Beneden is het ook erg vochtig en veel warmer dan bovenaan de heuvel waar je de tocht startte. Er zijn gelukkig wat rustpunten, waar later op de dag ook snacks en water verkocht wordt (wij waren er waarschijnlijk te vroeg die dag).

Sipiso-Piso waterval Sumatra Indonesie 2  

Vervoer naar Sipiso-Piso waterval

De waterval ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Berastagi, aan de noordzijde van Lake Toba dichtbij het plaatsje Tongging, op de weg tussen Berastagi en Parapat. Wanneer je vanaf Berastagi (of Medan) naar Lake Toba reist, is dit een absolute must-visit. Je kunt in het dorp vervoer regelen, dit kan een taxi zijn maar ook privé vervoer. Wanneer je al over een chauffeur inclusief eigen vervoer beschikt tijdens je reis dan is de kans erg groot dat hij wel weet waar je de waterval kunt vinden (GPS coordinaten: 2° 55' 0.01" N, 98° 31' 59.88" E).

 

Kaart Sipiso-Piso waterval

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn; 333travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

 

Alle pagina's over Sumatra: