Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Winkelen in Bandung

Logo Factory Outlet

In en rond Bandung vind je diverse shopping malls. Dit zijn de normale malls zoals je deze in elke stad in Indonesie tegenkomt. De malls bevatten diverse verdiepingen met kledingwinkels, verdiepingen met elektronica winkels en gadget winkels en verdiepingen met eetgelegenheden. Deze malls in Bandung zijn niet hetzelfde als de populaire outlet stores; de reden waarom de stad door zoveel Indonesiers en toeristen uit omringende landen bezocht wordt. Ben je op zoek naar kledingkoopjes; dan kun je beter naar een van de vele factory outlet stores gaan.

Shopping Malls in Bandung

Cihampelas Walk shopping mall  Bandung

De meest populaire shopping malls van Bandung zijn: Paris Van Java, Bandung Super Mall, Bandung Indah Plaza, Istana Plaza, Braga City Walk en Cihampelas Walk (Ci-Walk Mall). Wat opvalt bij de malls in Bandung is dat ze allemaal laag zijn met weinig verdiepingen. In tegenstelling tot de malls in Jakarta en in de buurlanden zijn de malls in Bandung allemaal 'platte' malls. Wat verder opviel was het ontbreken van de bekende internationale ketens als de Starbucks. In Jakarta kom je de Starbucks overal tegen; maar in Bandung viel dit tegen. Gelukkig is dit geen probleem; want je kunt ook heerlijke (zelfs betere) koffie drinken in de Java Bean en de Morning Glory. Ook zijn er minder foodcourts in Bandung; locals eten meer in losse restaurants of langs de straat. Enorme eethallen met hawkers zoals in bijvoorbeeld Maleisie kwamen wij hier nauwelijks tegen.

Paris van Java

Paris Van Java shopping mall Bandung

Paris van Java is de meest populaire mall in Bandung. Het heeft wel wat Europese trekjes; alles is laag en open. Omdat het nog wel eens flink wil regenen in Bandung is er wel een dak ter bescherming aangebracht. Je loopt dus eigenlijk te shoppen in de buitenlucht; zoals je dit ook in Nederland zou doen. Paris Van Java heeft een enorme bioscoop en verder diverse eettentjes. Ook is er een enorme Sogo Department Store. Wij hebben heerlijk gegeten bij Warung Talaga Uniquely Tofu (in het midden op de benedenverdieping). Het viel op dat er diverse surfshops waren in Paris Van Java; wat opmerkelijk is aangezien de stad in het binnenland ligt.

Braga

Braga straat met kunst en antiek

Hoewel het geen shopping mall is; vind je langs Bragaweg (Jalan Braga) wel een enorme hoeveelheid kleine en leuke shops. Braga is eigenlijk het centrum van Bandung; maar is afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistieke en culturele centrum van de stad. Je vindt hier veel kunstwinkeltjes, antiekwinkeltjes, souvenir winkeltjes, schilderij winkels, kleding winkels (distro) en diverse andere leuke shops. Buiten staan de schilderijen langs de weg uitgestald. Verder heb je diverse leuke restaurantjes langs Jalan Braga. De beste tijd van de dag om Braga te bezoeken is aan het einde van de middag en begin van de avond.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Pagina's over Bandung