Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Saren Indah Resort Ubud

Wij kwamen 's avonds aan bij het Saren Indah resort *** in Ubud; het geheel zag er direct bij aankomst al prachtig uit. Ubud ligt een klein uurtje rijden vanaf Denpasar; de hoofdstad van het eiland Bali. Ubud wordt vaak het artistieke centrum van Bali genoemd; lang geleden woonden er in het dorp vooral veel kunstzinnige buitenlanders (waaronder Nederlanders) die daar kunstwerken maakten. Nu nog is het een dorp waar je vooral komt om te relaxen en om eventueel traditionele Balinese kunst te kopen. Het Saren Indah resort ligt net buiten het dorp, maar (overdag) wel aan de goede kant van het dorp. 's Avonds is het wat minder prettig bereikbaar, dan moet je namelijk in het donker dwars door (de rand) van het Monkey Forest; niet voor iedereen een prettige wandeling.

Saren Indah Hotel Ubud 1

Kleinschalig en prettige sfeer

Het resort is kleinschalig en straalt een hele relaxte sfeer uit. Het resort heeft 24 ruime kamers verdeeld over 6 geschakelde huizen. Het resort zelf ligt direct naast de (achter-) ingang van het Monkey Forest; een populaire attractie in Bali (er komen zelfs dagelijks bussen vanaf Kuta naar deze attractie). Het personeel bij Saren Indah is zeer prettig. Toen een van de reizigers uit onze groep jarig was; kwam het personeel uit zichzelf met een prachtige taart. Het ontbijt is prima en ze hebben een goede menukaart (naast diverse heerlijke lokale gerechten ook wat westerse gerechten). Het zwembad is klein, maar omdat het nooit echt druk zal zijn altijd prima om lekker in te zwemmen of langs te relaxen.

Saren Indah Hotel Ubud 2

Er is een laptop waar je van het internet gebruik kunt maken. Dit kost wel wat, maar gelukkig is (bijna) alles spotgoedkoop op het eiland. Wij hebben er een brommer gehuurd, gewoon netjes via het resort geregeld. Wij betaalden Rp.60.000 per dag (24 uur), de brommer(s) wordt netjes gebracht en gehaald en elke avond veilig weggezet. De kamers waren perfect; we hadden ruime bedden en het geheel was goed onderhouden. Het resort(je) is erg rustig, dus voor vertier kun je beter naar een wat groter hotel of resort gaan.

Saren Indah Hotel Ubud 3

Ubud is een erg fijn dorp, veel minder hectisch dan de diverse andere dorpen op Bali. Je kunt er op diverse plekken fantastisch goed eten, en de prijzen vallen enorm mee (hoewel het in de dunbevolkte gebieden op het eiland nog veel goedkoper is). Het dorp slaapt (helaas voor sommigen) wel na 22.00, alle tenten zijn dan al gesloten (buiten 1 of 2 pubs). Hiervoor zou je ook beter naar andere plekken op het eiland kunnen gaan, bijvoorbeeld Kuta. Het Saren Indah resort was voor ons perfect; lekker relaxed en alles was erg goed geregeld.

Bekijk direct de actuele prijs per nacht bij het Saren Indah Resort op Agoda.nl.

Saren Indah Ubud Bali via Agoda

Bekijk hier alle 5 sterren, alle 4 sterren, alle 3 sterren en alle budget hotels en resorts in Bali.

Alle resorts op Bali die wij bezocht hebben:

Kaart locatie Saren Indah Resort Ubud:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.