Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia

Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Samuan Tiga tempel (Pura Samuan Tiga)

Pura Samuan Tiga is een onopvallende maar mooie tempel net buiten Ubud in het midden van Bali. De tempel bestaat uit een aantal niveaus, met veel kleine poorten met deuren naar de verschillende vertrekken. Wij kwamen er aan het begin van de middag, en er was niemand behalve ons groepje. Vergeleken de andere tempels in de omgeving valt vooral de enorme hoeveelheid beelden op. Ook de versieringen zijn meer uitbundig dan bij de andere tempels. De tempel werd in 1917 verwoest door een aardbeving en is sindsdien helemaal opnieuw opgebouwd (wat duidelijk zichtbaar is).

Samuan Tiga tempel (Pura Samuan Tiga) 1

De tempel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 18.00. De entree bedraagt 15.000Rp. Je betaalt verder nog 2.000Rp om je scooter te parkeren. Hoewel wij verder wel onze sarongs bij ons hadden, werd er niet van ons verwacht dat we de sarong droegen. Er was niemand binnen het complex aanwezig, maar dat zou wel eens kunnen liggen aan dat wat er binnen 50 meter van het complex plaatsvond op dat moment; een heus hanengevecht (lees hier meer).

Samuan Tiga tempel (Pura Samuan Tiga) 2

Kaart locatie Samuan Tiga tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn; 333travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: