Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Rijstvelden

Rijstvelden bij Bedugul

De onbewoonde delen van Bali bestaan voor het grootste gedeelte uit een mix van jungle, plantages (koffie/thee/groente/fruit) en rijstvelden. Bali is bekend om de bijzonder goed uitwerkte manieren van irrigatie; methodes die al eeuwenlang het hele eiland van voldoende water heben voorzien. Ook in de cultuur en religie speelt water een zeer grote rol. De rijstvelden zijn allemaal volgens dezelfde principes gebouwd; verschillende niveaus waarbij het water opgevangen wordt zodat de rijst goed kan kiemen.

Rijstvelden bij Jatiluwih

De mooiste rijstvelden vind je in de volgende regio's: Tirta Gangga (in het uiterste oosten), rond Jatiluwih (en langs de hellingen van Mount Bratan), iets ten noorden van Ubud en rond Sidemen en Selat (zuidoosten dichtbij Candidasa). Geen tijd om de rijstvelden in het oosten en noordwesten op te zoeken? Bij het prachtige tempelcomplex Gunung Kawi heb je tijdens de tocht naar beneden ook prachtig uitzicht op een paar rijstvelden.

Rijstvelden bij Gunung Kawi

Kaart met alle attracties op Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle attracties: