Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Restaurants in Bandung

Warung Talaga Uniquely Tofu

Paris Van Java Warung Talaga Uniquely Tofy

Wij hebben heerlijk gelunched bij de eettent Warung Talaga Uniquely Tofu in de mall Paris Van Java. Hier verkopen ze diverse pittige (tot zeer pittige) tofu gerechten. Daarnaast heb je er heerlijke Soto Ayam. De Cendole 'Vla' is ook erg lekker; een heerlijke pannenkoek met een soort rijstevlaai erin. Het tentje vind je op de benedenverdieping in het midden; schuin tegenover de Häagen-Dazs ijssalon.

Bali Cafe Jalan Riau

Bali Cafe Jalan Riau Bandung

Aan het einde van Jalan Riau heb je het restaurant Bali Café. Hier vind je geen Balinese gerechten (niet authentiek); maar wel een hoop heerlijke Sundanese gerechten. Op de koffie na hebben wij er heerlijk gegeten. De gerechten waren heerlijk; vooral de Black Pepper Beef (Nasi Sapi Ladi Hitam) is een aanrader. Ze verkochten er ook bitterballen; hoewel ze helaas niet helemaal smaakten zoals de bitterballen die wij in Nederland kennen. We betaalden er gelukkig maar Rp.14.000 voor.

Warung Sate Shinta

Warung Sate Shinta Bandung

De beste sate in Bandung haal je bij Warung Sate Shinta. Het sate restaurant dat wij bezochten ligt dichtbij de Fashion Mall; maar vind je ook op diverse andere plekken in Bandung. Naast sate (kambing = geit en sapi = rund) hebben wij er van diverse andere zeer goede gerechten genoten; zoals de Nasi Goreng Kambing, Sop Asem en Mie Goreng. De sate was echter het absolute hoogtepunt; heerlijk vers en mals. Als je de pindasaus een beetje verbetert met wat chilisaus is het meteen een stuk pittiger; heerlijk!

The Valley (Dago omgeving)

The Valley restaurant Dago Bandung

The Valley ligt in het noorden van Bandung. In het noorden van de wijk Dago bevind je je al in wat meer bergachtig gebied. The Valley is een erg goed restaurant dat uitzicht biedt over heel Bandung. Omdat het in de bergen ligt; is het er nog koeler dan in Bandung zelf. Kom je er doordeweeks dan kun je meestal zonder problemen een tafel vinden; er zijn dan zelfs tafels beschikbaar langs de rand (met het beste uitzicht over de enorm uitgestrekte en 'platte' stad). In het weekend is het meestal zo druk dat je het beste vooraf kunt (laten) reserveren via je hotel. Het restaurant is vooral erg populair onder de rijkere inwoners uit Bandung en de vele toeristen uit Jakarta. Wij hebben er niet alleen genoten van het fantastische nachtelijke uitzicht; het eten was er ook van zeer goede kwaliteit. Zo was de ossenstaart (heerlijk draadjesvlees) erg goed; de lasagne smaakte perfect en ook het lokale Sundanese eten was er zeer smakelijk. De prijs viel uiteindelijk reuze mee voor een nette gelegenheid als The Valley is; wij betaalden met drie personen uiteindelijk Rp.330.000.

Kampong Daun Cultural Village & Restaurant

Kampung Daun restaurant en cultureel dorp

Kampong Daun is een prachtig opgezet toeristisch oord waar je erg lekker en leuk kunt eten. Het ligt op de route tussen de krater van de vulkaan Tangkuban Perahu en Bandung in, op 40 minuten rijden vanaf Bandung. Het complex is prachtig ontworpen. Op een helling vind je diverse kleine hutjes waar je met 2 of meer personen kunt eten. Als je aankomt kun je zelf in zo'n hutje gaan zitten (eten vind op de grond zittend plaats) en vervolgens komt men de kaart brengen en kun je wat lekkers bestellen. Het eten was er erg lekker (vooral de losse snacks). Ook de koffie was van erg goede kwaliteit. Er hangt een heerlijk relaxed sfeertje; hoewel ik me kan voorstellen dat het in het weekend wel flink druk kan zijn. Toen wij er waren was het uitgestorven; maar wij waren er vroeg en je zag duidelijk dat iedereen druk bezig was met de voorbereidingen voor de avond die komen ging (wij waren er om 16.00). 's Avonds worden er overigens ook opvoeringen (dans en muziek) gegeven.

Pagina's over Bandung

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.