Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Reizen naar Bali

Reizigers die met vakantie naar Bali gaan komen meestal aan op Ngurah Rai International Airport (Denpasar International Airport). Het grootste deel van alle arriverende reizigers komt met het vliegtuig aan op het eiland. Andere manieren zijn met de bus of met de boot. In dat geval is men al in Indonesië en is een bezoek aan Bali een onderdeel van een grotere rondreis.

Met het vliegtuig naar Bali

De meest gebruikelijke manier om naar Bali te reizen is per vliegtuig. Dagelijks komen er vele tientallen vluchten aan op de luchthaven. Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die vanaf Amsterdam naar Bali vliegen. KLM is de enige met een directe vlucht zonder tussenstop. Op zich is zo'n tussenstop niet zo groot probleem. Veel reizigers grijpen hun kans om tijdens zo'n stopover een stad in de directe omgeving te verkennen. Zo hebben veel vluchten een tussenstop in Jakarta, prima mogelijkheid om de hoofdstad van Indonesië in een paar dagen te verkennen. Wanneer je direct doorvliegt, moet je meestal een paar uur op de luchthaven wachten tijdens zo'n tussenstop (je bent echter vrij dit te verlengen voor een leuke stedentrip).

Hieronder enkele luchtvaartmaatschappijen die dagelijks op Bali vliegen en de corresponderende stad waar je een stopover kunt inlassen:

 • KLM - Jakarta (maar ook direct)
 • Malaysia Airlines - Kuala Lumpur
 • Singapore Airlines - Singapore
 • Cathay Pacific - Hongkong
 • Garuda Indonesia - Jakarta
 • Eva Air - Taiwan
 • China Airlines - Taiwan
 • Qatar Airways - Doha
 • Thai Airways - Bangkok
 • Etihad Airways - Abu Dhabi (vanaf Brussel)
 • Emirates - Dubai

Goedkope vliegtickets naar Bali kun vinden bij Cheaptickets.nl, Vliegtickets.nl of direct op de websites van de luchtvaartmaatschappijen (die willen nog wel eens flink stunten).

De goedkoopste manier om naar Bali te reizen is door met een minder luxe luchtvaartmaatschappij te vliegen. Zo kun je bijvoorbeeld goedkoop (mits je ver vooraf tickets boekt) met AirAsia X vanaf London of Parijs naar Kuala Lumpur vliegen, en daar ook goedkoop met AirAsia naar Bali door reizen.

Er vliegen dagelijks ook veel lokale luchtvaartmaatschappijen vanaf diverse bestemmingen in Indonesië naar Bali. Zo vlogen wij tussen Bali en Surabaya met Lion Air. Niet alle maatschappijen zijn even veilig; wat dat betreft heeft Indonesië een beruchte historie met flink wat ongelukken. Van alle maatschappijen in Indonesië zijn de volgende het meest veilig: Garuda Indonesia, Lion Air, Batavia Air en Indonesia AirAsia. Waar de mogelijkheid bestaat om met een internationale maatschappij te vliegen (omdat ze bijvoorbeeld Bali na een tussenstop aandoen) dan zouden wij dit verkiezen boven de lokale maatschappijen.

Met de bus of de trein van Surabaya naar Bali

Je kunt vanaf Surabaya goedkoop met de bus naar Bali reizen. Het voordeel hiervan is dat je geen overnachting hoeft te regelen, aangezien het om een nachtbus gaat. De bus rijdt helemaal vanaf Ubung busstation in Denpasar naar het uiterste westen van het eiland bij Gilimanuk. Daar neem je (met bus en al) de ferry naar Ketapang op Java. Vervolgens rij je in ruim 10 uur naar Surabaya, je komt aan bij Bungarasih Bus Terminal. Bij het busstation van Denpasar kun je tickets (vooraf) kopen. Gangbare prijzen liggen tussen Rp.120.000 en Rp.170.000.

Een alternatief is een combinatie van bus en trein. Treinen in Indonesië zijn over het algemeen vrij modern, en een prettige manier om (door Java) te reizen. Je reist dan eerst vanaf Denpasar (Ubung Bus Terminal) naar de ferry in het westen bij Gilimanuk. Eenmaal aangekomen op Java reis je eerst naar Banyuwangi. Hier kun je bij het treinstation de trein naar Surabaya's Gubeng treinstation nemen.

Vanzelfsprekend kun je deze reis ook andersom uitvoeren.

Er zijn ook reisbureaus die deze transfer aanbieden. Zo hebben wij prima ervaringen met Javatourism.com. Dit kun je ook via hun website vooraf vastleggen (net als eventuele trein tickets).

Met het vliegtuig of de boot van Lombok naar Bali

De makkelijkste manier om van Lombok naar Bali te reizen is per vliegtuig. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanaf Lombok Mataram Airport naar Denpasar International Airport. Het is een bijzonder korte vlucht, en de prijzen zijn daardoor vaak erg laag.

Het is ook mogelijk per boot. Er vertrekken dagelijks boten vanaf Padangbai ten oosten van Bali naar de Gili eilanden ten noordwesten van Lombok. De Gili Cat vaart bijvoorbeeld in ruim 45 minuten vanaf Padangbai naar Gili Trawangan. Op de terugweg naar Bali wordt Lombok aangedaan. Met slecht weer is dit overigens een verschrikkelijke manier om tussen de eilanden te reizen.

Alle pagina's over Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.