Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Met welke reisvorm naar Indonesie: Vliegtickets

Steeds meer toeristen vinden het fijn om zelf een reis te plannen, men boekt dan niet meer een complete reis via een reisbureau, maar boekt een ticket bij een zelf gekozen luchtvaartmaatschappij. Men boekt hotels los van het vliegticket bij één van de bekende hotelsites op het internet, zoals Agoda.nl en Booking.com. Hotels worden in sommige gevallen voor het gemak al vooraf geboekt, maar vaak ook ter plekke. Let wel, de walk-in rates van hotels in Indonesie zijn vaak niet zo heel erg voordelig, de eerder genoemde hotelsites bieden dezelfde hotels soms voor veel lagere prijzen aan.

Excursies boekt men ofwel ter plekke in Indonesie zelf, of vooraf via het internet. Vaak komt men dan toch weer terecht bij de Nederlandse reisbureaus, die steeds vaker losse reisonderdelen opnemen binnen hun portfolio. Riksja Indonesie is hier een goed voorbeeld van, zij tonen zelfs de prijzen van losse reisonderdelen (bouwstenen) op hun website.

Een los ticket is vooral voor backpackers handig. Verder kan het ook heel voordelig zijn, omdat sommige luchtvaartmaatschappijen zo nu en dan flink stunten met de prijzen. Wanneer de ticketprijzen dan tijdelijk goedkoper zijn dan welk ander reistype, dan is het zeker het overwegen waard. Ticketprijzen schommelen regelmatig. Meestal betaal je in de periode van juli tot augustus het hoogste bedrag voor een ticket. Hetzelfde geldt voor de periode tussen kerst en oud en nieuw. Vlieg je tijdens het hoogseizoen naar Zuidoost Azie, dan betaal je doorgaans 200 euro per ticket extra. In de maanden januari tot en met juni en september tot en met half december liggen de prijzen het laagst. Er is niet snel sprake van een lastminute, het heeft om die reden ook niet zo heel veel zin om lang te wachten met het boeken van je ticket(s).

De Nederlandse reisbureaus werken over het algemeen samen met de drie grote luchtvaartmaatschappijen; Malaysia Airlines, Singapore Airlines en KLM. De laatste jaren vliegen steeds meer Nederlandse toeristen vanaf een luchthaven in het buitenland naar Zuidoost Azie. De VAE vliegt met haar maatschappij Emirates vanaf o.a. Dusseldorf, vaak voor zeer scherpe prijzen (ook vanaf Amsterdam). Ook de Maleise prijsvechter AirAsia X vliegt naar en vanaf diverse steden in Europa, onder andere vanaf Londen en Parijs (ze vliegen op Kuala Lumpur). Bij de hierboven beschreven vluchtopties, moet je rekening houden met een aankomst of stop op Kuala Lumpur of Singapore. KLM en Garuda zijn de enige maatschappijen die direct vanaf Amsterdam naar Jakarta vliegen.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Abonneer op de nieuwsbrief (onderaan de pagina) of volg ons op Twitter. Je kunt ons mailen of stel je vraag op onze facebook pagina.