Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Met welke reisvorm naar Indonesie: Strandvakantie

Een strandvakantie - ook wel pakketreis genoemd - heb je in meerdere soorten en maten. Je boekt de reis al in Nederland, bijvoorbeeld twee weken Bali. Bali is het meest bekende strandeiland van Indonesie, de meeste strandvakanties worden ook naar dit eiland aangeboden. Meestal vlieg je via Kuala Lumpur of Singapore naar Bali.

Elke Nederlandse reisorganisatie biedt pakketreizen of strandvakanties aan. Bij reisorganisaties als FOX, verre reizen van ANWB, Tenzing Travel en De Jong Intra vind je op de website al diverse pakketreizen. Bij reisorganisaties als Van Verre en Riksja Indonesie draait het meer om maatwerk, hier kun je je eigen pakketreis (met één of meerdere locaties binnen Indonesie) samenstellen.

Het voordeel is dat je met een pakketreis op een gemakkelijke manier kennis maakt met het vakantieland. Je verblijft een week of meer in hetzelfde hotel op een mooi eiland. Een klein nadeel is dat Indonesie zoveel meer te bieden heeft dan het eiland Bali. Om deze reden is het altijd de moeite waard om een aantal dagen op een andere bestemming binnen Indonesie bij te boeken. Stel je neemt een strandvakantie van 2 weken naar Bali, boek dan daarnaast nog een rondreis(je) van een week op Java.

Een strandvakantie bevat doorgaans een ticket, een aantal overnachtingen in een hotel en het eventuele transport op locatie. Daarnaast is een pakket meestal op basis van logies en ontbijt. In sommige gevallen worden er pakketreizen aangeboden waarbij je naast het ontbijt tevens lunch en een avondmaaltijd krijgt. Ben je niet van plan om je hotel te verlaten, dan is dit prima. In Zuidoost Azie is het echter juist zo leuk om 's avonds bij de vele hawkers te eten. Ik zou zelf dan ook niet snel een full-board pakket nemen, vooral niet als je actief bent ingesteld en regelmatig weg bent van het hotel.

Sommige hotels bieden naast full-board (ontbijt, lunch en avondeten) een zgn. 'all-inclusive' formule. In veel andere landen is dit een groot succes. In Indonesie is dit om eerder genoemde redenen niet echt handig. Dit is alleen interessant als je het hotel niet verlaat en als je minimaal in een 4/5 sterren hotel of resort verblijft (dit i.v.m. de kwaliteit van het eten).

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Abonneer op de nieuwsbrief (onderaan de pagina) of volg ons op Twitter. Je kunt ons mailen of stel je vraag op onze facebook pagina.