Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Met welke reisvorm naar Indonesie: Rondreis

Een rondreis in Indonesie bevat meestal een aantal vooraf vastgestelde onderdelen, die je al in Nederland boekt. Vaak zul je met een groep met andere Nederlanders reizen, vergezeld van een gids. Voordeel hiervan is dat je zelf helemaal niks hoeft te regelen, en alle interessante bezienswaardigheden bezoekt. Leuk aan een rondreis is dat je op een makkelijke manier een groot deel van het land bezoekt. Veel zaken worden vooraf of ter plekke voor je geregeld, je hebt nauwelijks nog ergens omkijken naar. Verder vinden veel reizigers het leuk om met andere toeristen op te trekken, je houdt er zo nu en dan nog een aantal leuke kennissen aan over.

Pura Tirta Empul Tempel:

Een rondreis duurt meestal tussen de 14 en 24 dagen, je logeert dagelijks in goede middenklasse hotels. Sommige reisbureaus bieden rondreizen aan die je met meerdere landen laten kennismaken (vb. FOX, verre reizen van ANWB en Tenzing Travel). Zo heb je diverse rondreizen waarmee naast Indonesie, ook meteen Maleisie en/of Singapore bezoekt.

Probeer vooraf na te gaan of alle onderdelen van de rondreis de moeite waard zijn, lees informatie op websites en weeg daarna af welke rondreis het beste bij je past. Indonesie is een groot land, meestal wil je het liefst alles zien tijdens je reis. Daar schuilt ook een risico, je bent de hele vakantie alleen maar aan het reizen, zonder echt lekker tot rust te komen. Probeer daarom altijd een reis te vinden die per bestemming voldoende dagen biedt om de locatie ook echt te verkennen.

Een combinatie van een rondreis aangevuld met een zelf geplande week is ook het overwegen waard. Boek je bijvoorbeeld een rondreis van 14 dagen, dan is het fijn om daarna nog een week te luieren op een van de mooie eilanden van Indonesie. De meeste reisbureaus bieden deze mogelijkheid standaard aan. Bij andere reisbureaus moet je er zelf even om vragen, maar het is meestal wel mogelijk.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Abonneer op de nieuwsbrief (onderaan de pagina) of volg ons op Twitter. Je kunt ons mailen of stel je vraag op onze facebook pagina.