Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Michi Retreat Ubud

Michi Retreat is misschien wel het meest 'vreemde' resort waar we ooit verbleven. Michi Retreat vind je net buiten het gezellige en sfeervolle dorp Ubud in het centrale deel van het eiland Bali. Men noemt het dorp Ubud ook wel eens het 'kunstenaarsdorp' vanwege de vele artistieke inwoners in het dorp. Michi Retreat past perfect binnen dit imago van Ubud; het is een enorm kunstzinnig ontworpen resort. Het resort ligt aan de rivier Wos vlakbij het dorpje Jukut Paku. Op het resort werken voornamelijk mensen uit het nabij gelegen dorp.

Michi Retreat Ubud Bali 1

Excentriek resort

Het is eigenlijk niet makkelijk om de sfeer (en het ontwerp) van Michi Retreat goed te omschrijven. Het is een bonte mix van diverse stijlen en samen geeft het geheel een enorm kunstzinnig uiterlijk (of juist een enorm rommelig en chaotisch uiterlijk). Sommige delen zijn op basis van Japanse invloeden ontworpen, andere delen op basis van Franse, Italiaanse, Spaanse en Griekse invloeden. Sommige delen van het resort lijken wel rechtstreeks afkomstig uit het door Gaudi ontworpen Parc Güell in Barcelona. Het zwembad lijkt weer op een typisch Grieks of Turks badhuis. Langs het zwembad staan diverse grote beelden en andere kunstwerken.

Michi Retreat Ubud Bali 2

De omschrijving op de website is alleszeggend: 'Michi is an eclectic mosaic: a jumble of ideas, whims, and subjective tastes: at a glance, it is a bit of a Gaudi, a Le Corbusier, a Hundredwasser, a Zen, and a traditional Balinese but not imitation. Michi is a 'living sculpture and art' as a labor of love.' De naam Michi is overigens een Taoïstische term die staat voor 'de reis en de weg'. Het resort is in 1997 gebouwd door een 'oud en wijs' man die door de medewerkers de 'professor' wordt genoemd. Het is een aardige man die alle hoeken van de wereld had gezien. Hij kende Nederland waarschijnlijk beter dan de gemiddelde toerist die ons land ooit heeft bezocht.

Michi Retreat Ubud Bali 3

Hieronder een korte video impressie van het Michi Retreat:

Elke kamer heeft een eigen thema

Elke kamer heeft een bepaalde stijl; wij hadden een prachtige kamer genaamd Hotaru met een Japans thema. De kamers zijn allemaal enorm ruim en zeer smaakvol ingericht. Onze kamer had een balkon met prachtig uitzicht op de rijstvelden en de rivier. Het was een absolute 'zen-ervaring'; vooral wanneer je in de ochtend wakker wordt en even geniet van het mooie panorama. De kamers hebben een fan en een airco, een minibar en een douche en daarbij een prachtig bad. Er is geen televisie; maar dit hebben wij geen moment gemist. Er is wel gratis wifi op het resort terrein; en dus ook in de kamers.

Michi Retreat Ubud Bali 4

Het zwembad is groot genoeg en je kunt ook lekker langs het zwembad liggen. Er zijn verder diverse activiteiten op en rond het resort mogelijk - ook geschikt voor kinderen - maar wij hebben dit niet gedaan omdat we liever per brommer de tempels in de regio wilden verkennen.

Hieronder een korte impressie van het gezellige dorp Ubud; dichtbij Michi Retreat:

Prachtig restaurant, beter keuze in Ubud

Het restaurant Mama Egidia bij Michi is prima, maar voor een echt perfecte maaltijd kun je beter naar het dorp Ubud gaan (men kan je hier vanaf het resort naartoe rijden). Restaurant Lotus is zeer populair en hier serveert men erg lekkere maaltijden. Wij vonden onze maaltijd in het restaurant niet bijzonder; maar wellicht lag dit aan het gerecht dat we bestelden. Het restaurant is overigens net als de rest van het resort prachtig ontworpen. Je hebt je ontbijt hier ook; en in de ochtend is het prettig om langs de rivier te ontbijten (je kijkt vanaf je tafel naar de rivier; supermooi uitzicht). Het ontbijt is prima; overal is aan gedacht en de sfeer en bediening is prima.

Michi Retreat Ubud Bali 5

Wij huren meestal een brommertje in Ubud en ook tijdens ons verblijf bij Michi wilden wij graag over een brommer beschikken. We betaalden Rp.60.000 per dag (24 uur) voor een brommertje en deze werd netjes voor ons bij het resort afgeleverd en ook weer opgehaald op het einde van ons verblijf. 's Avonds is het wel vrij donker in het gebied rond Michi Retreat; wellicht is het beter om dan met de auto naar Ubud te rijden in plaats van met de brommer. De meest snelle weg per brommer naar het centrum van Ubud is overigens via Monkey Forest; dit is echter een verradelijke weg die wellicht niet iedereen even prettig vindt. Beter kun je dan de hoofdweg naar Ubud centrum aanhouden; een omweg maar wel veiliger. In de omgeving van Ubud vind je overigens diverse mooie tempels.

Goa Gajah ligt bijvoorbeeld op 10 minuten rijden vanaf Ubud; zie de video impressie hieronder:

Bekijk direct de actuele prijs per nacht bij Michi Retreat in Ubud op Agoda.nl.

Bekijk hier alle 5 sterren, alle 4 sterren, alle 3 sterren en alle budget hotels en resorts in Bali.

Alle resorts op Bali die wij bezocht hebben:

Kaart locatie Michi Retreat

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.