Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dť specialist in reizen naar Bali

Denpasar International Airport

Denpasar International Airport (officieel Ngurah Rai International Airport) is de internationale luchthaven van het eiland Bali. Het is de derde drukste luchthaven van Indonesië wat vooral te danken is aan de enorme hoeveelheid toeristen die het eiland jaarlijks bezoeken. De airport ligt niet bij Denpasar zelf, maar een half uurtje rijden naar het zuiden. De luchthaven is enkele jaren compleet gerenoveerd om beter met de tijd mee te kunnen. Op de airport heb je wat winkeltjes, maar veel stelt het niet voor. Je hebt er ook wat kleine eettentjes, wij betaalden er zo'n Rp.30.000 per maaltijd wat erg goedkoop is.

Internationale vluchten

Het is een internationale luchthaven en dat betekent dat diverse grote luchtvaartmaatschappijen er direct op vliegen. Dit geldt onder andere voor Emirates, Etidah, Qatar, Singapore Airlines, Malaysia Airlines, KLM, Cathay Pacific en Garuda Indonesia (in veel gevallen met een korte stopover in een van de omringende landen, of in Jakarta). Omdat Bali erg goed bereikbaar is vanaf diverse grote steden in de directe omgeving (zoals Jakarta, Kuala Lumpur, Singapore, Bangkok en zelfs Hongkong) kun je het grootste deel van de vlucht met zo'n beetje elke luchtvaartmaatschappij uitvoeren.

Visa on arrival

Iedereen die met vakantie naar Indonesië gaat moest tot voor kort bij aankomst een Visa on Arrival (VOA) kopen. In 2015 is dit echter afgeschaft om nog meer toeristen te trekken. Je hoeft dus niet meer voor een Visa in de rij te staan, maar kunt meteen doorlopen naar de Immigratiebalies.

Vertrekbelasting

De vertrekbelasting (beter bekend als Departure Tax of Passenger Service Charge) is inmiddels standaard verwerkt in de ticketprijs. Je hoeft dus niet meer ter plekke vertrekbelasting te betalen.

Geldigheid paspoort

Je paspoort dient bij aankomst minimaal nog 6 maanden geldig te zijn. Verder moet je voldoende vrije pagina's in je paspoort hebben, in elk geval één pagina voor de sticker met het VOA.

Van en naar de luchthaven

Vervoer van en naar de luchthaven is makkelijk te regelen. In veel gevallen kun je vooraf bij je hotelreservering gelijk een pick-up bij de luchthaven boeken. Er staat dan netjes iemand van het resort op je te wachten bij de aankomsthal. De prijzen voor zo'n ritje naar het resort schelen niet zo heel veel van de prijzen voor een taxi direct vanaf het hotel. Een ritje met de taxi vanaf de luchthaven naar Kuta kost bijvoorbeeld meestal rond de Rp.80.000, naar Denpasar Rp.125.000 naar Ubud vanaf Rp.150.000 en naar verder weg gelegen oorden zoals Candidasa of Lovina vanaf Rp.400.000. Vervoer naar de luchthaven kun je makkelijk bij je resort regelen tijdens het uitchecken. Vraag vooraf even na hoelang de rit vanaf het resort naar de luchthaven ongeveer duurt zodat je weet wanneer je de taxi moet nemen.

Tips

  • Het kan flink druk zijn op de luchthaven, aangezien veel regionale vluchten rond dezelfde tijd aankomen. Ga daarom altijd direct naar de immigratiebalies. Wacht dus nog even met naar de wc gaan en doe dit na de formaliteiten.
  • Zorg ervoor dat je een ingevuld Customs Declarations Form bij je hebt. Vaak krijg je dit formulier al in het vliegtuig. Zo niet, vraag er tijdig naar zodat dit geen extra tijd kost direct na aankomst.
  • Wil je een goedkope taxi, loop dan naar de Bali Airport Taxi balie buiten de aankomsthal. Volg de bordjes Airport Taxi om er te komen. De prijzen staan vast en je betaalt bij aankomst.
  • Koop geen simkaart op de luchthaven, maar wacht tot je bij één van de kleine telecomwinkeltjes in de dorpen op weg naar je hotel bent.
  • Populaire ride sharing apps als Uber en Grab zijn verboden in grote delen van Bali. Let erop dat de locals er een hekel aan hebben, omdat dit hun inkomstenbron in gevaar brengt.
  • Wil je een taxi op de meter, loop dan eerst naar de hoofdweg buiten de luchthaven. Daar kun je dan een Blue Bird taxi pakken (goedkoop, betrouwbaar en altijd op de meter).

Kaart locatie Denpasar International Airport:

Alle pagina's over Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.