Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Kraton Yogyakarta

Het centrum van het Javaanse koninkrijk ligt in Yogyakarta. Hier vind je de Kraton (Paleis van Sri Sultan Hamengkubuwono), waarbinnen het paleis van Sultan ligt en diverse andere bouwwerken die nog uit de Koningstijd stammen. Kraton weerspiegelt het epicentrum van de wereld, dat weer staat voor het epicentrum van het universum.

Kraton Yogyakarta Indonesie 1

Kraton Yogyakarta vormt een rechthoek tussen de rivieren Code en Winongo, en tussen Tugu en Panggung Krapyak.

Een bezoek aan Kraton kan dagelijks tussen 8.30 en 13.00 (vrijdagen tot 11.00). Entree bedraagt Rp.12.500 plus nog een klein bedrag extra voor foto- en videocamera's (Rp.1.000). De gids is inclusief bij de toegangsprijs.

Kraton Yogyakarta Indonesie 2

Wij kregen een rondleiding van een zeer oud mannetje dat ons van alles en nog wat over Kraton wist te vertellen; in het Nederlands welteverstaan want hij had jaren in Nederland gewoond.

Kraton Yogyakarta Indonesie 3

Tijdens de rondleiding krijg je ook de publieke vertrekken van de Sultan te zien. Je treft er veel Nederlandse invloeden aan, diverse prinsen hebben in het verleden in Nederland gestudeerd.

Kraton Yogyakarta Indonesie 4

Het geheel ziet er allemaal prachtig uit. De Sultan is eigenaar van het complex en van alles dat binnen Kraton valt. In de praktijk komt het er op neer dat niemand eigenaar van een huis is binnen Kraton; iedereen huurt zijn huis van de Sultan.

Kraton Yogyakarta Indonesie 5

Aan het einde van de rondleiding kun je nog een Wayang Kulit poppenspel (schaduwpoppen) bijwonen. De gidsen kunnen elk extraatje wel gebruiken en zijn zullen erg blij zijn met een fooi voor hun informatieve rondleiding.

Kraton Yogyakarta Indonesie 6

Kaart locatie Kraton in Yogyakarta:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle pagina's over Java: