Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Java

Java is het drukst bevolkte eiland ter wereld met ruim 135 miljoen inwoners en tevens een van de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. Verspreid over het enorme eiland vind je diverse grote steden die de moeite van een bezoek waard zijn. Enkelen hiervan zijn: Jakarta, Bandung, Yogyakarta, Semarang, Solo en Surabaya. Rondom (of op rijafstand van) de steden vind je diverse prachtige attracties. Een aantal van deze attracties vallen onder de meest populaire attracties van Indonesië; Borobudur, Prambanan, Dieng Plateau, Mount Bromo.

Het platteland van Java 1

Op deze pagina:

 

Prima per trein te verkennen

Java is voor een groot deel vrij plat, hoewel je dit misschien niet zou verwachten. Ook vind je er nauwelijks jungle, maar vooral veel uitgestrekte weilanden die voor akkerbouw gebruikt worden. Java is erg goed met het openbaar vervoer te bereizen; er loopt namelijk een bijzonder goed onderhouden trein traject vanaf Jakarta in het westen tot Surabaya in het oosten. Je kunt zelfs de trein tot Banyawangi nemen waar de boot naar Bali vertrekt.

Map trein verbindingen Java

Met de trein kun je makkelijk een eigen rondreis door Java organiseren. Je vliegt dan bijvoorbeeld op Jakarta en pakt na een paar dagen de hoofdstad te hebben verkend de trein naar de eerste stop in de stad Bandung (met vooral heel veel Factory Outlets). Vanaf Bandung neem je de trein naar Yogyakarta, waar je diverse prachtige attracties (zoals de Borobudur, Prambanan en Kraton overblijfselen) kunt bezichtigen. Vanaf Yogyakarta kun je dan weer doorreizen richting Surabaya voor bijvoorbeeld een bezoek aan Mount Bromo (vroeg in de ochtend heb je er een van de mooiste uitzichten van heel Indonesië). Vanaf Surabaya kun je makkelijk naar de volgende bestemming reizen, bijvoorbeeld naar het buureiland Bali.

Het platteland van Java 2  

Privé vervoer

Een andere manier om door Java te reizen is met een huurauto met privé chauffeur en gids. Ook dan kun je grote delen van Java verkennen en de gids gaat het hele traject met je mee (en als je een goede gids hebt leer je een hoop van de omgevingen). Een auto met chauffeur en gids is vaak niet goedkoop, vergeleken de andere vervoersmogelijkheden. Wij betalen meestal tussen Rp.500.000 en Rp.1.000.000 per dag, afhankelijk van de locatie. Een groot voordeel is dat je de auto voor alles kunt gebruiken en makkelijk afspraken kunt maken over de attracties die bezocht worden.

Het platteland van Java 3  

Beste hotels op Java

Wij hebben een flink aantal prachtige hotels bezocht op Java. Er zijn teveel hotels op het enorme eiland om zomaar even een opsomming hiervan te plaatsen. In plaats daarvan vind je hieronder enkele linkjes die je direct naar de hotel overzichten per bestemming binnen Java brengen.

 

Reisorganisaties vakantie Java

Er zijn diverse reisorganisaties in Nederland die een prachtige rondreis door Java aanbieden. Dit vooral handig voor reizigers die geen zin, tijd of ervaring hebben om de rondreis helemaal zelf samen te stellen. Het grote voordeel is dat een reisorganisatie alles uit handen neemt maar dat je wel zelf input kunt geven rond eigen wensen. Een voorbeeld is Riksja Indonesie, waar je makkelijk bouwstenen (elke bouwsteen staat voor een attractie) voordelig aan elkaar kunt knopen. Andere reisorganisaties tonen een overzicht met vaste rondreizen op hun websites, waar je een duidelijk reisprogramma kunt bekijken om zo te beoordelen of de reis overeenkomt met je eigen reiswensen.

 

Kaart Java:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

 

Alle pagina's over Java: