Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Hotsprings

Er zijn diverse hete bronnen (hot springs) op Bali te vinden. Niet alle hot springs zijn toegankelijk voor publiek. Een aantal hete bronnen zijn publieke baden. Hier komen de locals om zich te reinigen; aangezien het water een helende werking zou hebben. Ook toeristen kunnen hier terecht om te baden; je moet echter niet teveel letten op de kwaliteit van het water.

Hotsprings op Bali 1

Een van de meest bekende hot springs op het eiland vind je dichtbij Lovina in het noorden van Bali (westelijke richting). Aan het einde van Jalan Air Panas Banjar vind je de Air Banjar Hot Springs. Je vindt hier enkele baden waar je kunt zwemmen en relaxen. Er zijn omkleedhokjes en ook douches aanwezig. Het water is lekker warm. De entree bedraagt Rp.10.000 voor volwassenen en Rp.5.000 voor kinderen. Er zijn kluisjes die je voor Rp.5.000 kunt gebruiken. Let erop dat je geen gloednieuwe badkleding draagt. Het water van de hotsprings bevat deeltjes waardoor kleding een beetje oranje kleurt. Het valt niet op bij donkere zwemkleding, maar wel bij witte kleding. Je krijgt het er met wassen wel uit, maar niet gemakkelijk.

Parkeren bij Air Banjar kost een paar duizend roepiah. Het werkt op basis van een vrijwillige donatie. Voor een scooter betaal je bijvoorbeeld Rp.2.000.

Hotsprings op Bali 2

Andere hete bronnen zijn de Toyo Devasya Hot Springs; deze vind je bij Toya Bungkah langs Lake Batur in het noorden (oostelijke richting) van Bali. Je betaalt hier ongeveer Rp.150.000 entree.

Kaart met alle attracties op Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle attracties: