Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Hanengevechten

Toen wij op een dag besloten de Samuan Tiga tempel te bezoeken waren wij getuige van een prachtig maar schokkend hanengevecht. Eigenlijk zijn hanengevechten verboden in Indonesië, maar omdat het zo verweven zit in de Balinese cultuur doet men er weinig aan om de gevechten te verijdelen. Politie op Bali heeft ook wel wat beters te doen, en daarnaast maken ze zichzelf flink ongeliefd wanneer ze zich met hanengevechten bemoeien. Zo hoorden wij vanaf het tempelcomplex een enorm lawaai en besloten we maar eens polshoogte te nemen. Wat al direct opviel was het aantal brommers en auto's langs het kleine straatje. Er stonden hier vele honderden brommers geparkeerd. Zo werkt het in heel Bali; zie je ergens vlak buiten een kampung ineens een enorme hoeveelheid brommers zonder de eigenaren, dan is de kans groot dat het om een hanengevecht gaat.

Hanengevechten op Bali 1

Wij volgen de herrie en kwamen terecht bij een terrein met een grote tent en diverse kleine eettentjes. In het midden zaten honderden locals rondom een ring waar hanengevechten plaatsvonden (vergelijkbaar met een boksring). Wij waren de enige toeristen en men was zichtbaar geamuseerd dat wij 'het lef hadden' het spektakel bij te wonen. Het was heftig om mee te maken. Niet alleen vanwege de hanen die kort na elkaar het leven lieten, maar vooral vanwege de opgefokte en bijna agressieve sfeer die er hing. De mannen waren allemaal druk met gokken. Er werd geld naar de organisator (de scheidsrechter) gegooid en dit was dan de inzet. Wij deden niet mee, hoewel de organisator diverse malen kenbaar maakte dat dit prima mogelijk was. Nadat we een aantal gevechten meemaakten besloten we onze tempeltocht weer te vervolgen. De gevechten en het gokken ging vrolijk door. Fantastisch om zo'n lokale happening mee te maken.

Hanengevechten op Bali 2

Kaart met alle attracties op Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle attracties: