Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Gunung Kawi Tempel

Op een half uurtje rijden ten noorden vanaf Ubud bij het dorp Tampaksiring vind je de prachtige Gunung Kawi (Dichtersberg) uit de 11e eeuw. Centraal staan de 10 beelden die uit de wand van de berg gehouwen zijn. De 7 meter hoge beelden zijn gebouwd ter ere van Koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen.

Gunung Kawi Tempel 1

Om bij de beelden te komen moet je eerst langs een steile trap van 371 treden naar beneden lopen (de weg terug naar boven is best pittig). Onderweg heb je prachtig uitzicht op de vallei en op de rijstvelden. Langs de trap vind je een flink aantal souvenir winkeltjes. De keren dat wij hier waren viel het ons op dat de verkopers hier veel minder opdringerig zijn dan bij andere grote attracties op het eiland.

Gunung Kawi Tempel 2

Eenmaal beneden zie je direct de kleine rivier Pakrisan door het complex lopen. Links zie je de eerste beelden. Wanneer je doorloopt zie je nog meer uit de rotsen gehouwen beelden. Ook heb je er ook enkele vertrekken; waar je bijna altijd een grote groep oudere vrouwen handwerk ziet verrichten (meestal ter voorbereiding op een van de vele festivals). Het is een werkelijk schitterende plek; wat ons betreft een van de mooiste attracties op het eiland.

Gunung Kawi Tempel 3

Het tempelcomplex is dagelijks geopend tussen 8.00 en 16.00. De beste tijd om de omgeving te boeken is in de ochtend. Het is dan wat koeler en het is er dan ook minder druk. De entree bedraagt 15.000Rp. Je betaalt verder nog 2.000Rp om je scooter te parkeren. Het is verplicht een sarong te dragen (die kun je er lenen). Bovenaan de berg heb je het gezellige Café Kawi; waar je na de pittige tocht naar boven nog even lekker kunt uitrusten onder het genot van een drankje (of een hap). Wanneer je een taxi neemt moet je duidelijk aangeven dat je naar Gunung Kawi bij Tampaksiring (ten noorden van Ubud) wilt; aangezien er meerdere bergen met de naam 'Gunung Kawi' op Bali te vinden zijn.

Gunung Kawi Tempel 4

Kaart locatie Gunung Kawi tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: