Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

De olifantengrot (Goa Gajah)

Goa Gajah (olifantengrot) is een tempelcomplex dichtbij Ubud. Rondom de ingang van de grot is de mond van een demoon gehouwen. De grot zelf dateert uit de 11e eeuw. Je kunt de grot een stuk inlopen, maar het stelt verder niet al te veel voor. Binnen is het namelijk erg donker waardoor er weinig te zien valt. Pas eeuwen later werden andere delen van de tempel ontdekt, waaronder een badplaats. Naast de tempel kun je een trap naar beneden, waar een bijna sprookjesachtig bos te vinden is. Bij de tempel lopen diverse gidsen rond die je voor een klein bedrag kunt inhuren om alles over het complex te vertellen.

De olifantengrot (Goa Gajah) 1

De tempel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 16.00 (officiële openingstijden). De entree bedraagt 15.000Rp. Je betaalt verder nog 2.000Rp om je scooter te parkeren. Het is verplicht om een sarong te dragen wanneer je het tempelcomplex betreedt. Langs de grote parkeerplaats heb je een flink aantal souvenir winkeltjes. Prijzen zijn lager dan bij veel andere souvenir winkels. Hier kun je ook eventueel een sarong kopen, bij de ingang kun je er ook een lenen.

De olifantengrot (Goa Gajah) 2

Goa Gajah is makkelijk te vinden vanaf Ubud. Je rijdt er in 10 minuten met de brommer naartoe.

De olifantengrot (Goa Gajah) 3

Kaart locatie Goa Gajah tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: