Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Duiken en snorkelen

Bali heeft een flink aantal mooie duikspots, geschikt voor amateur en gevorderde duikers. Er zijn ook een groot aantal duikscholen op het eiland te vinden, wat Bali een prima plek maakt om te beginnen met de duiksport. De betere duikspots zijn te vinden in het uiterste westen van het eiland, dichtbij het West Bali National Park. Hier heb je het eiland Menjangan met een paar mooie duikspots en snorkelspots (de beste plek in Bali om te snorkelen). Hier kun je alleen naartoe als onderdeel van een georganiseerde (dag) tour. In de buurt vind je het dorp Pemuteran (bereikbaar vanaf Lovina) waar je ook kunt duiken en snorkelen; hoewel de omstandigheden minder zijn vergeleken Menjangan. Bij Lovina zelf kun je ook duiken.

Een ander populair gebied op Bali waar je kunt snorkelen en duiken is bij het eiland Nusa Penida (zuidoosten van Bali). Naast dit eiland ligt het veel kleinere eiland Nusa Lembongan waar je ook weer goed kunt duiken en snorkelen. De gevorderde duikers zullen hier vooral genieten van stroomduiken, beginners kunnen hier echter ook prima terecht. Naast de duikspots bij Menjangan vind je hier de beste duikspots en snorkelspots van het eiland.

Duiken en snorkelen op Bali 1

In de omgeving van Candidasa heb je ook wat duikspots en snorkelplekken. Hier heb je ook een aantal duikscholen waar je de fundives of snorkeltrips kunt organiseren.

Een fundive op Bali kost doorgaans rond de Rp.350.000. Het huren van snorkelspullen kost meestal tussen Rp.20.000 en Rp.50.000 per dag. Bij de duikscholen kun je prima terecht om een fundive of snorkeltour te plannen. Zo'n trip kost meestal tussen de Rp.200.000 en Rp.300.000.

Duiken en snorkelen op Bali 2

Een andere populaire plek om te duiken en snorkelen is bij de Gili eilanden. Deze eilandengroep vind je langs de kust van Lombok, het eiland ten oosten van Bali. De Gili eilanden zijn prachtige bountyeilanden, met enorm veel mooie duikspots. Hoewel het koraal hier in niet al te beste staat verkeerd (door jarenlang dynamietvissen) kom je hier wel een enorm grote hoeveelheid soorten onderwater tegen. Tijdens onze duiken was het niet ongebruikelijk om meerdere schildpadden en grote vissoorten tegen te komen.

Kaart met alle attracties op Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle attracties: