Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Dieng Plateau

Prachtige uitzichten bij het Dieng Plateau in Centraal-Java

Het Dieng Plateau wordt gevormd door een enorme vlakte uit wat voorheen actieve vulkanen waren. Het vulkanische complex Dieng bestond in het verre verleden uit de grote actieve Prau vulkaan. Door uitbarstingen stortten de kraterwanden in met een enorme vlakte tot gevolg. Binnen deze vlakte vind je het prachtige Dieng tempel complex, momenteel nog steeds een zeer actief vulkanisch gebied. Binnen het Dieng Plateau vind je diverse bronnen en geisers. Op diverse plekken kun je op enkele meters zo'n zwavelbron naderen, zoals bij Kawah Sikidang; je kleren kunnen bij thuiskomst direct de was in vanwege de penetrante zwavellucht.

Kawah Sikidang krater

Op deze pagina:

 

Heerlijk koel klimaat

Candi Arjuna Dieng Plateau

Het Plateau ligt op ruim 2000 meter hoogte waardoor het er overdag vaak lekker koel is. Een mogelijk nadeel is de vochtigheid, in veel gevallen is het bewolkt en regent het er flink. Als je het gebied met een strak blauwe lucht bezoekt, heb je geluk. Wij kwamen er op zo'n dag, en vonden het gebied werkelijk prachtig. De 8 overgebleven tempels (Candi Arjuna) binnen het complex zijn ouder dan de Borobudur en de Prambanan; men heeft aanwijzingen dat de tempels in de 8e eeuw gebouwd zijn.

Naast het tempelcomplex heb je ook nog een paar kratermeren, waaronder het prachtige Telaga Warna (Telaga Pengilon) met de witblauwe kleur. Hier kun je leuk wandelen en genieten van de frisse en koele lucht.

Telaga Warna en Telaga Pengilon

Wij zagen hier voor het eerst een civetkat, de katachtige die aan de basis staat voor de duurste koffie ter wereld (Kopi Luwak).

Een van de toegankelijke kraters binnen het Dieng Plateau is de Sikidang krater. Hier kun je de kratermond tot enkele meters naderen. Je ziet een grote hete modderpoel bubbelen en roken. De rand wordt afgeschermd door een touw dat tussen een paar paaltjes gespannen is; waarschijnlijk de hoofdreden waarom er al meerdere keren nare ongelukken gebeurt zijn. Naast de grote krater heb je ook nog diverse kleine gaten in de grond waar de zwavelrook uit komt.

Sikidang parkeerplaats met winkeltjes

Bij de parkeerplaats bij Kawah Sikidang heb je diverse winkeltjes en wat eettentjes. Het geheel heeft een beetje een buitenaards karakter; alsof je op een andere planneet bent.

Bij de meeste attracties binnen het Dieng Plateau (tempels, hete bronnen en kratermeren) betaal je een paar duizend roepia entree.

Diverse foto's Dieng Plateau Centraal-Java 1  

Yogyakarta als uitvalbasis

Vanaf Yogyakarta is het ongeveer 3 uur rijden naar het Dieng Plateau. Het is op zich prima te combineren met een bezoek aan de Borobudur mits je over een chauffeur en privé gids beschikt. Wij bezochten de Borobudur vroeg in de ochtend en vertrokken daarna richting het Dieng Plateau. Onderweg kun je op diverse plekken stoppen bij de viewpoints waar je kunt genieten van de meest fantastische uitzichten.

 

Wonosobo

Het dichtstbijzijnde dorp met hotels bij het Dieng Plateau is Wonosobo. Enkele Nederlandse reisbureaus laten de reizigers tijdens hun rondreis door Centraal-Java overnachten bij het Gallery Hotel Kresna Wonosobo. Hier hebben wij van een prima lunch genoten, duidelijk een hotel dat het moet hebben van groepen met toeristen. In Wonosobo heb je een paar restaurantjes en winkeltjes, het is niet bepaald een toeristisch dorp maar prima voor een overnachting of tussenstop.

Diverse foto's Dieng Plateau Centraal-Java 2  

Kaart locatie Dieng Plateau:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

 

Alle pagina's over Java: