Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Bitung

Bitung is een vrij grote havenstad in het uiterste noordoosten van het noordelijke deel van Sulawesi. Het is een kleine stad vergeleken Manado. Wel is er een enorme haven met veel grote boten waaronder zelfs enkele cruiseschepen. Tegenover Bitung ligt Lembeh Island. Hier komen liefhebbers van de duiksport van over de hele wereld naartoe vanwege de fantastische muck diving condities.

Bitung, Sulawesi 2 Bitung, Sulawesi 3

Bitung heeft een paar goedkope en simpele hotels. De meeste toeristen reizen echter meteen door naar Lembeh, waar je diverse resorts hebt. De stad heeft niet zo heel veel te bieden. Je kunt wel prima in Bitung wat voedsel inslaan wanneer je in een basic resort op Lembeh verblijft. Dit geldt ook voor een verblijf in Tangkoko Forest Reserve.

Bitung, Sulawesi 5 Bitung, Sulawesi 6

De boten van de diverse resorts vertrekken allemaal vanaf de haven van Bitung. Meestal word je opgepikt door het resort waar je geboekt hebt. Ook kun je bij de haven zelf een bootje regelen naar een van de resorts.

Bitung, Sulawesi 7 Bitung, Sulawesi 8

Kaart Bitung

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle pagina's over Sulawesi: