Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Besakih tempel (Pura Besakih)

Puru Besakih is de moedertempel van Bali. Het ligt op de wand van de 5e hoogste berg van Indonesië; Mount Agung (tevens een actieve vulkaan). De Besakih tempel vormt het spirituele middelpunt van het eiland; het heeft enorme waarde voor de locals. Zo barste de vulkaan in 1963 uit en richtte deze enorm veel schade aan op het eiland. Wonderbaarlijk genoeg bleef de moedertempel ongedeerd.

Besakih tempel (Pura Besakih) 1

Besakih is een populaire tempel dichtbij het toeristische centrum van Bali; het enige nadeel is hoe de locals hier met de toeristen omgaan. Alles draait om geld bij de tempel; ze laten geen kans onbenut wat aan je te verdienen (soms zelf onder dwang). Het is echter absoluut een bezoek waard tijdens je verblijf op het eiland.

Besakih tempel (Pura Besakih) 2

Besakih bestaat uit meerdere tempels. Bij de parkeerplaats (Rp.5.000) betaal je de officiële entree van Rp.10.000 per persoon. Daarnaast dien je een sarong te dragen. Ook is het gebruikelijk dat je een gids neemt. Hoewel dit geen vereiste is, willen de gidsen nog wel eens flink vervelend gaan doen wanneer je besluit niet van hun diensten gebruik te maken. Wij hadden al een aantal keren het hele verhaal gehoord en besloten dit keer zonder gids het complex te betreden. Dit werd ons niet in dank afgenomen, en gaf het bezoek aan de tempel uiteindelijk zelfs een beetje een bittere nasmaak. Van andere reizigers hoorden we de zeer vervelende verhalen over verplichte donaties van bijna €30 om het tempelcomplex te mogen bezoeken. Toch was het fantastisch om de tempel te bezoeken, ook vanwege de prachtige Mount Agung op de achtergrond.

Besakih tempel (Pura Besakih) 3

Kaart locatie Besakih tempel:

Bekijk deze kaart in een volledig scherm

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Alle tempels op Bali: