Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Op deze pagina:

 

Berastagi

Berastagi ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Medan. Het is één van de highlands van Sumatra; het is er aanzienlijk koeler omdat het hoger gelegen is (1400 meter hoogte). Het dorp is enorm populair onder de lokale bevolking van Medan, die het gebied vooral in de weekenden en rond feestdagen bezoekt om even de hitte van de stad te ontvluchten. Berastagi is bekend om de passievrucht plantages. Daarnaast wordt er op grote schaal koffie en thee verbouwd (en zie je dus regelmatig mooie thee en vooral koffie plantages tegen de berghellingen aan).

Berastagi Sumatra Indonesie 1  

Attracties in en rond Berastagi

Berastagi is vooral een plek om lekker in de frisse en koele lucht te wandelen. De grootste attracties rond Berastagi zijn de twee (actieve) vulkanen; Sibayak en Sinabung. Bij Sibayak vind je diverse hotsprings. Sinabung is de meest actieve van de twee. Niet ver van Berastagi vind je een paar prachtige 'viewpoints' waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de beide vulkanen. Een bekende plek hiervoor is Gundaling Hill. Wanneer je in het Berastagi Internasional verblijft, heb je in sommige gevallen uitzicht vanuit je kamer op Mt. Sibayak.

In Berastagi zelf heb je een grote (deels overdekte en semi-toeristische) markt waar je vooral veel vers fruit en groente kunt kopen. Ook koop je er andere producten en souvenirs, of je maakt er een ritje op een paard en wagen. Er zijn enkele eettentjes waar je lekker van wat lokale snacks kunt genieten. Direct naast de markt ligt 'het centrum' van het dorp; met de grote rotonde. Langs deze rotonde ligt ook een toeristisch informatiebureau. Er is ook nog een wat meer lokale markt. Deze vind je door vanaf de grote rotonde de hoofdstraat in te lopen. Na 150 meter vind je de ingang van de markt aan de linkerzijde van de weg.

Sinabung vulkaan bij Berastagi Sumatra Indonesie  

Hotel Sibayak International

Hotel Sibayak Internasional is een van de meest luxe hotels in het bergdorp Berastagi. Het ligt op 10 minuten lopen vanaf het centrum van het dorp en heeft een prachtig uitzicht op de actieve vulkaan Sibayak. Het hotel is op zich prima, maar moet het vooral hebben van de drukke periodes (rond feestdagen en lokale vakantieperiodes). In rustige tijden heeft het hotel een verlaten indruk. De kamers met kleine veranda zijn super; je kunt namelijk lekker in de frisse lucht van het uitzicht genieten. De suites zijn vrij groot, en hebben een mooi uitzicht op de omgeving vanuit de diverse ramen. Het ontbijt was prima (maar standaard) en de koffie was er erg goed. Er is een groot zwembad, dat tevens de public pool is (tegen betaling). Direct tegenover het hotel heb je een lokaal eettentje waar je erg lekker (en betaalbaar) kunt eten; 'Family Restaurant H Ramli NST'.

Berastagi Sumatra Indonesie 2  

Vervoer naar Berastagi

Berastagi is op diverse manieren te bereiken. Zo kun je er vanaf Medan airport met de goedkope bus naartoe, of per minibus of per taxi. Nadelen zijn het slechte wegdek en het soms gevaarlijke rijgedrag van de chauffeurs. Het is niet gebruikelijk om zelf een auto in Medan te huren om naar Berastagi te rijden. Een andere mogelijkheid is een taxi op de meter vanaf Medan naar Berastagi; maar dan ben je in Berastagi zelf wel veel minder mobiel. Gebruikelijke prijzen voor deze rit liggen rond de Rp.300.000 per persoon.

De meest gebruikelijk manier van reizen is per privé vervoer. Helaas is dit een vrij prijzige manier om door Sumatra te reizen. Wij betaalden in 2011 ruim Rp.600.000 per dag voor een Kijang Innova (Toyota 4x4) inclusief chauffeur en gids. Dit zijn enorme bedragen vergeleken de goedkope busreis, maar je koopt er ook enige flexibiliteit tijdens de reis mee af. Wanneer je ter plekke op Medan airport vervoer regelt ben je over het algemeen hetzelfde kwijt. Omdat de wegen door hevige regenval nog wel eens minder begaanbaar zijn waren wij blij met een betrouwbare wagen te reizen. De auto die wij huurden stond dagelijks klaar om ons overal naartoe te rijden. Daarbij ligt Berastagi op de weg naar Lake Toba, en dit was de volgende stop van onze reis (en dus makkelijk te bereiken met onze privé auto).

 

Kaart Berastagi

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

 

Alle pagina's over Sumatra: