Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Bandung

Bandung is een enorm drukke en platte stad

Bandung (bloemenstad) is een grote stad op het eiland Java in Indonesie. Het is de derde grootste stad van Indonesie. Het is een stad met veel Nederlandse geschiedenis. De Nederlanders hebben er dan ook lang gezeten; met als gevolg dat er veel Nederlandse overblijfselen te zien zijn in en rond de stad. Verder zie je dit ook duidelijk terug in het straatbeeld; bijvoorbeeld 'Den Haag Klapperkoek' en de 'Holland Bakery'. Bandung is een koele stad vanwege de hoogte; de stad ligt op bijna 800 meter hoogte waardoor het er aanzienlijk koeler is dan in de rest van Indonesie. Je kunt er heerlijk rondlopen zonder enorm te zweten zoals in de meeste andere delen van het land. Het is verder een drukke en chaotische stad; met bijna 2,5 miljoen inwoners. Bandung wordt ook wel gezien als een studentenstad vanwege de diverse scholen en universiteiten.

Bord Parijs van Java

Door de vele Nederlandse en Europese invloeden groeide de stad in het verleden uit tot een stad met allure. Het trok welgestelde mensen aan vanwege de diverse luxe hotels en andere gelegenheden. De bijnaam van Bandung werd daarom dan ook het 'Parijs van Java'. Nu is die allure grotendeels verdwenen doordat de stad enorm gegroeid is.

Factory Outlet kledingwinkel Bandung

Bandung is dé textielstad van Indonesie; alles draait er om kleding. Rond Bandung hebben diverse kledingmerken hun fabrieken staan. Bandung is een zeer populaire bestemming voor locals en toeristen uit buurlanden vanwege de kledingkoopjes. Iedereen reist naar Bandung voor goedkope merkkleding. Dit maakt Bandung tot een enorm populaire weekendbestemming voor vooral locals uit Jakarta. Niet zo heel lang geleden begon de Aziatische prijsvechter AirAsia met goedkope tickets op Bandung. Vanaf dat moment werd direct vliegen op Bandung vanaf diverse steden buiten Indonesie ineens stukken goedkoper. Ook Malaysia Airlines vliegt tegen doorgaans scherpe tarieven op de stad. Nu Bandung veel beter bereikbaar is zie je er ook steeds meer buitenlanders (toeristen uit de omringende landen).

Vulkaan in de verte

Het draait in Bandung niet alleen om winkelen. Je kunt er ook prima terecht om de prachtige (vulkanische) omgeving te verkennen. Omdat Bandung nog niet een enorm populaire toeristische bestemming is, vallen de prijzen vaak mee. Zo huur je voor €35,- per dag een auto plus chauffeur (die tevens dienst doet als gids). Hotels en hostels zijn ook in groten getale aanwezig en zijn doorgaans zeer betaalbaar. Het aanbod aan hotels varieert van luxe 4- en 5-sterren hotels, tot diverse goedkope hostels waar je al voor rond de €10,- per nacht kunt verblijven.

Bandung Panorama uitzicht over de stad Vulkaankrater Tangkuban Perahu Panorama

Pagina's over Bandung

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

 

Alle pagina's over Java: