Van Verre Indonesie

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Indonesie door de ogen van een local
Bali Travel is al vele jaren dé specialist in reizen naar Bali

Attracties op Bali

Voorbeelden van dagtrips (en meerdaagse trips)

Bali heeft een enorme hoeveelheid leuke attracties. Wanneer je zelf een rondreis over het eiland samen stelt kun je het beste een deel van het eiland bezoeken. Het heeft nauwelijks zin om in een dag het hele eiland rond te rijden; je ziet dan nauwelijks wat van de attracties. Enkele voorbeelden:

  • De complete zuidkant van het eiland met onder andere de tempels Tanah Lot en Uluwatu, het toeristische centrum Kuta, de prachtige Jimbaran stranden en wellicht nog wat shopping malls met uiteindelijk een heerlijke maaltijd bij een van de vele strandrestaurants (bij Jimbaran, Kuta, Legian of Seminyak).
  • Het midden van het eiland. Rond Ubud zijn enorm veel leuke attracties te vinden. Zo heb je er al ruim 5 tempels die absoluut een bezoek waard zijn. Ook heb je ten zuiden van Ubud een aantal dorpjes waar je goedkoop kunst (zoals houtwerk, schilderijen en souvenirs) kunt kopen. Verder heb je nog Monkey Forest, een magisch bos vol met makaken. In Ubud kun je heerlijk eten of genieten van een lunch aan een van de vele terrasjes.
  • Het noorden van het eiland is ook erg mooi en bevat diverse populaire attracties. De tocht vanaf het noordoosten naar het noordwesten brengt je langs enkele mooie tempels dichtbij de twee grote kratermeren; Batur en Bratan. Verder heb je op de route nog diverse prachtige watervallen en uitgestrekte rijstvelden. De dagtrip eindigd in het noordwesten bij het toeristische centrum Lovina, met de diverse prima visrestaurants (en de ochtendattractie: het spotten van dolfijnen). Hier heb je in de buurt ook nog de hotsprings die een bezoekje waard zijn. Je kunt ook nog helemaal doorreizen naar het uiterste westen van Bali; waar je het nationale park hebt en waar je erg goed kunt duiken en snorkelen.
  • Het westen van het eiland wordt gedomineerd door Mount Agung. Die berg kun je in de nacht beklimmen, om vervolgens vlak voor zonsopkomst op de top aan te komen. Hier kun je genieten van een van de mooiste uitzichten in Zuidoost-Azie. Ook heb je hier weer diverse mooie tempels en een andere publiekstrekker zijn de fantastisch mooie rijstvelden.

De meeste reisbureaus in Nederland bieden vergelijkbare trips door het eiland aan. Het voordeel is dat ze al het werk uit handen nemen. Ze regelen de auto met gids & chauffeur (of huurauto in het geval van een self-drive) en de hotelovernachtingen. Ze hebben de gids en chauffeur met zorg gekozen, en ook de accommodatie is vooraf gecontroleerd. Het is doorgaans wel iets goedkoper wanneer je het zelf allemaal regelt, maar dan weet je niet altijd zeker of alles uiteindelijk ook goed verloopt.

Kaart met alle attracties op Bali:

Alle pagina's over Bali:

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, FOX, verre reizen van ANWB en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Indonesie. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.