BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Vliegtickets naar IJsland

Het zelf organiseren van een reis naar IJsland begint meestal met het boeken van de vliegtickets. Als je er op tijd bij bent kun je best voordelig naar IJsland vliegen. Vaak zijn niet tickets niet zo heel veel duurder dan de prijs van een retourvlucht naar een willekeurige bestemming binnen Europa.

Iceland Air

Iceland Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland. Dagelijks vliegen zij tussen Schiphol Amsterdam en Keflavik International Airport dichtbij de hoofdstad Reykjavik. Iceland Air is een populaire luchtvaartmaatschappij, want ze hebben vaak zeer scherpe prijzen voor reizigers die vanuit Europa - met tussenstop in IJsland - een bezoek brengen aan de V.S. (of andersom). IJsland is hierdoor uitgegroeid tot een populaire stopover bestemming, waar reizigers een korte tussenstop van 1 dag tot 1 week maken. In die periode valt er namelijk al veel te zien en te verkennen.

Iceland Air reclamebord Keflavik Airport

De toestellen van Iceland Air zijn modern en het cabinepersoneel is vlot en efficient. Vanaf Amsterdam is het natuurlijk een korte vlucht van maar 3 uur, dus meer dan een drankje en een snack krijg je niet.

Iceland Air toestel

Ticketprijzen bij Iceland Air varieren meestal tussen €250 en €500 per persoon. Vanzelfsprekend zijn de tickets het duurst tijdens het hoogseizoen (van eind mei/begin juni tot eind augustus/begin september).

Wow Air

Wow Air is een budget airline die vaak scherpe prijzen heeft. Wow Air vliegt niet elke dag van de week tussen Amsterdam en Reykjavik. Verder zijn de vluchttijden ook niet altijd even prettig vergeleken Iceland Air. Zo heb je vluchten waarbij je pas na middernacht in IJsland aankomt, en ook retourvluchten waarbij je al voor 7 uur 's ochtends op de luchthaven in Keflavik moet zijn. Er zijn echter ook voldoende vluchten die overdag plaatsvinden, maar daarbij zijn de ticketprijzen vaak weer net wat hoger.

Wow Air

Zoals ook vaak bij andere budget airlines geldt heeft ook Wow Air flink wat regeltjes die tot extra kosten kunnen leiden. Zo bevat de prijs voor een ticket alleen tot 10kg handbagage. Als je een koffer of reistas/backpack wilt inchecken, betaal je hier apart voor. De huidige prijs (januari 2014) is €23 per enkele reis voor reisbagage tot 20kg. Op de website vind je een duidelijke prijslijst en een uitgebreide FAQ.

Reizigers die IJsland per fiets willen ontdekken kunnen voor maar €27 per enkele reis hun fiets vanuit Nederland meebrengen. Ga wel vooraf de regels (qua inpakken, maximaal gewicht van 15kg en afmetingen etc) na bij Wow Air om misverstanden te voorkomen.

Over de vlucht

De vlucht vanaf Schiphol duurt zo'n 3 uur. Je arriveert in IJsland bij de luchthaven Keflavik. Iceland Air heeft prima toestellen, met voldoende beenruimte en een prettige sfeer aan boord. De vlucht is te kort om echt veel waarde te hechten aan het inflight entertainment system (wat niet in elk toestel aanwezig is). Wow Air is een budgetmaatschappij. Dit merk je natuurlijk wel tijdens de vlucht qua comfort en beenruimte, hoewel ze verder met moderne toestellen vliegen.

Interieur toestel Iceland Air

Als je tijdens de heenreis aan de rechterzijde van het vliegtuig zit, heb je vlak voor aankomst in IJsland een prachtig uitzicht over het hele land (als het onbewolkt is). Je ziet dan de enorme bergen, en tevens een aantal mooie gletsjers. Vlak voor de landing vlieg je laag over Blue Lagoon; het populaire thermale bad.

Uitzicht vanuit vliegtuig naar IJsland

Op de terugreis kun je beter aan de linkerzijde zitten; dan heb je wederom uitzicht over IJsland bij vertrek, maar gaandeweg ook over Schotland en Engeland.

Beste tijd om tickets te boeken

Wanneer je in het hoogseizoen naar IJsland vliegt zijn ticketprijzen over het algemeen het hoogst. Heel soms heb je een scherpe aanbieding, waardoor je voor schappelijke prijzen naar het land kunt vliegen. Bij een vliegticket naar IJsland moet je al snel denken aan zo'n €350 per persoon (retour). Bij spectaculaire aanbiedingen dalen de prijzen nog wel eens tot zo'n €250 per persoon (bij Wow Air heb je vaak nog lagere prijzen). In het hoogseizoen moet je niet vreemd opkijken van ticketprijzen die rond de €500 per persoon liggen.

De beste tijd om tickets naar IJsland te boeken ligt enkele maanden voor vertrek, en in het bijzonder tijdens speciale aanbiedingen. Iceland Air heeft soms zelf erg scherpe aanbiedingen, maar ook kom je soms mooie prijzen op de algemene ticketwebsites tegen.

Wow Air is een budgetairline en heeft veel vaker speciale aanbiedingen. Houd dus de website regelmatig in de gaten.

Websites met ticketaanbieders

Controleer altijd eerst de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf. Zij hebben soms aanbiedingen waar niemand tegenop kan. Ook kun je websites als Cheaptickets bezoeken. Verder komt op PaperFlies ook nog wel eens een scherpe aanbieding langs.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.