BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Top10 hoogtepunten van IJsland

1) Jökulsárlón

Jökulsárlón

Jökulsárlón is een gletsjermeer. Het was ooit het decor van twee James Bond films. Het is er heerlijk sereen; je kunt voor +/- €25 een kaartje kopen voor een boottocht over het meer. Je kunt echter ook een mooie strandwandeling maken over het zgn 'zwarte strand'. Veel reizigers noemen Jökulsárlón vaak het absolute hoogtepunt van hun reis door IJsland. Meer over Jökulsárlón.

2) Noorderlicht (Aurora Borealis)

Noorderlicht in IJsland

Tijdens koud en vooral zeer helder weer heb je in IJsland grote kans om het noorderlicht mee te maken. De beste maanden zijn maart, april, september en oktober. Om het noorderlicht te bekijken kun je het beste op zoek naar een locatie zonder omgevingslicht, want licht kan een flinke spelbreker zijn. Er zijn speciale tours waarbij men op zoek gaat naar het noorderlicht, vaak met garantie het verschijnsel ook daadwerkelijk te zien. Wanneer het de eerste avond/nacht niet lukt, mag je de nacht erop kosteloos mee voor een herkansing. Het noorderlicht is een prachtig mooi fenomeen dat alleen in het uiterste noorden (en uiterste zuiden) van de aarde zichtbaar is. IJsland is vanwege de noordelijke ligging een perfecte plek om het noorderlicht te zien. Meer over het noorderlicht.

3) Myvatn

Myvatn

Myvatn is een fantastisch mooi - bijna buitenaards ogend - gebied in het noordoosten van IJsland. In de directe omgeving heb je tientallen bezienswaardigheden. Er is genoeg te doen om je diverse dagen te vermaken. De mooiste spots in de omgeving van Myvatn is de prachtige waterfal Dettifoss, het geothermische gebied, het thermale bad, de vulkaan en nog veel meer. Meer over Myvatn.

4) Geysir & Strokkur

Geysir & Strokkur

Een bezoek aan IJsland is pas compleet na een bezoek aan de meest bekende geiser in het land: Geysir. Het woord 'geiser' stamt af van deze prachtige geiser. Wanneer je een georganiseerde tour door IJsland boekt zul je deze enorme geiser ook bezoeken. Het is onderdeel van de bekende 'Golden Circle tour'. Geysir is niet meer zo actief, maar vlakbij Geysir heb je een andere geiser genaamd Strokkur. Deze geiser spuwt met vrij grote regelmaat heet water tot wel 30 meter hoogte; een prachtig spektakel om van dichtbij mee te maken. Meer over Geysir & Strokkur.

5) Reykjavik

Reykjavik

De IJslandse hoofdstad is een kleine maar zeer trendy stad waar het hele jaar door van alles te beleven valt. In het oude stadscentrum liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Er zijn mooie oude huizen en kerken en er is een zeer uitgebreid winkelaanbod. Het shopping centrum ligt langs Laugavegur. Bij de haven heb je diverse tourbureautjes, die vooral gespecialiseerd zijn in het bieden van walvis- en puffintours. In de vele restaurants kan je heerlijke visgerechten eten. Reykjavik is bekend om het uitbundige nachtleven. In het weekend gaat iedereen helemaal los in de diverse disco's en barretjes. Meer over Reykjavik.

6) Duiken bij Silfra

Duiken bij Silfra

Silfra is een prachtige duikspot in IJsland. Het ligt binnen het Thingvellir natuurpark en staat bekend om de fantastische duikcondities. Bijna nergens ter wereld heb je zulk goed zicht als onderwater bij Silfra. Het is niet vreemd om zicht van meer dan 80 meter te hebben. Het hoogtepunt van Silfra is dat je tussen twee tektonische platen duikt. Duiken in IJsland is bijzonder en erg tof om te doen. Bezit je een duikbrevet, en heb je zin in eens wat anders, ga dan zeker in IJsland duiken. Meer over duiken bij Silfra.

7) Gullfoss waterval

Gullfoss waterval

Gullfoss is een prachtige waterval in binnen de Golden Circle van IJsland. Het is eigenlijk geen waterval meer, maar een enorm geschakelde serie van watervallen. Het is een van de meest populaire watervallen in IJsland. Ook deze waterval is een standaard onderdeel van de meeste rondreizen over het land. De waterval bestaat uit twee niveau's, waarbij het 2e niveau een hoogteverschil van ruim 70 meter heeft. Vanaf de parkeerplaats kun je de waterval niet direct zien, als je er naartoe loopt dan neemt het enorme lawaai wel flink toe. Je kunt in 5 minuten ook nog dichter naar de rand van de waterval lopen. Meer over de prachtige Gullfoss waterval.

8) Thingvellir

Thingvellir

Thingvellir (þingvellir) is een prachtig natuurpark binnen de Golden Circle van IJsland. Je kunt er leuk wandelen, en vooral de geschiedenis is hier interessant. Het was de locatie waar het eerste parlement van IJsland zich vestigde. Dwars door het park loopt een breuklijn van twee tektonische vlakken; het Amerikaanse en Europese vlak. Hier ligt tevens de prachtige duikplek Silfra. Meer over Thingvellir.

9) Vulkanen en gletsjers

Falljokull gletsjertong

IJsland is uniek gelegen op de Mid Atlantic Ridge, de bergrug die van noord naar zuid over de bodem van de Atlantische Oceaan loopt en waarlangs miljoenen jaren geleden het Amerikaanse continent losscheurde van het Europese. Tijdens een reeks enorme vulkaanuitbarstingen rees het eiland uit het water op. Dat het nog steeds vulkanisch actief is, is zichtbaar door de stoom die uit de aarde opstijgt, de spuitende geisers en de vele warmwaterbronnen. Aardschokken en verschillende vulkaanuitbarstingen hebben het landschap in de afgelopen eeuwen voortdurend veranderd. Tijdens de ijstijden werd het land overdekt met gletsjers, die diepe, steile dalen uitsleten tot fjorden. De Vatnajökull is met 8400 km2 de grootste ijskap van Europa. Hier ligt tevens het prachtige Skaftafel natuurpark, waar je heerlijk kunt wandelen (en de mooie Svartifoss waterval kunt bezoeken) en waar je zelfs gletsjerhikes kunt doen. Meer over de vulkanen in IJsland.

10) Wellness en de Blue Lagoon

Blue Lagoon

Wellness is in IJsland een levensstijl. Wanneer het buiten koud en guur is laten de bewoners zich bijna dagelijks verwennen in het heldere, maar vooral warme bronwater in een van de vele natuurlijk verwarmde zwembaden die IJsland rijk is. Voor bezoekers die in IJsland arriveren is het een 'must' om samen met de IJslanders een duik in de Blue Lagoon te nemen. In een wolk van stoom dobber je rond in het azuurblauwe geothermische water, waarin mineralen opgelost zijn die heilzaam werken op lichaam en geest. Meer over Blue Lagoon.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.