BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Svinafell Hostel

Svinafell is een piepklein dorp dichtbij het Skaftafell natuurpark (binnen het enorme Vatnaj÷kull nationaal park). De accommodatie in Svinafell bestaat uit een hostel, een kampeerterrein en een aantal losse huisjes. Het hostel vind je in het 'blauwe huis achter het het rode huis met ernaast twee bomen'. Dit was de letterlijke uitleg van de eigenaren toen wij ze voor aankomst nog even belden. Ze wonen zelf in het rode huis met ernaast de twee grote bomen, iets dat opvalt in het overwegend vlakke en kale zuiden van IJsland.

Svinafell Hostel 1 Svinafell Hostel 2

De lichtblauwe woning is recent helemaal opgeknapt en bevat diverse prima kamers. Er is een gedeelde keuken met koelkast, een gezamelijke woonkamer en een gedeelde badkamer met toilet.

Een van de kamers Keuken Gezamenlijke ruimte

Een paar honderd meter verderop ligt het Svinafell campground met de camping en de losse bungalows. De camping is elk jaar tussen 1 mei en 30 september geopend. De huisjes zijn het hele jaar door open. Bel altijd vooraf even op (of mail) om na te gaan of er iets beschikbaar is. Ook kun je halverwege april ook al best bellen om na te gaan of je er al kunt kamperen. Verblijf je op de camping of in de huisjes, dan vind je de douche en toilet in het servicegebouw dat 100 meter verderop ligt.

Prachtig uitzicht vanaf het hostel

Svinafell Hostel ligt op ongeveer 7 kilometer vanaf de ingang van het Vatnaj÷kull nationale park en het Skaftafell natuurpark. Dit is een uitgebreid wandelgebied met onder andere de prachtige Svartifoss waterval. Een van de toffe attracties binnen het natuurpark is een gletsjertocht. Als je er een tourtje boekt, moet je aangeven dat je bij Svinafell Hostel verblijft, zodat ze je bij het hostel komen ophalen.

Het hostel is een perfecte plek voor een overnachting dichtbij Skaftafell. Hoewel het geheel vrij basic is, betaal je niet overdreven veel voor een overnachting (wij betaalden 4300kr per persoon (eigen slaapzak). Een luxe alternatief is het Fosshˇtel Skaftafell dat een paar kilometer vanaf het Skaftafell natuurpark ligt.

Details

  • Wifi: Nee
  • Keuken: Ja
  • Koelkast: Ja
  • Supermarkt in directe omgeving: Nee
  • Restaurants in directe omgeving: Nee
  • Benzinepomp in directe omgeving: Ja, 1km
  • Website

Kaart Svinafell Hostel

Hieronder een overzicht met de hotels waar wij in IJsland verbleven.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.