BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Svartifoss waterval

Svartifoss is een van de mooiste watervallen van IJsland. De attractie ligt binnen het Vatnajökull nationaal park in het zuiden van het land, binnen het natuurgebied Skaftafell.

Svartifoss waterval 1 Svartifoss waterval 2 Svartifoss waterval 3

De waterval ligt op ongeveer 2 kilometer vanaf het park HQ (Vatnajökull informatiecentrum) en door de handige informatiebordjes kun je het pad naar de waterval makkelijk volgen. Op sommige stukken is het wat steil, maar uiteindelijk is het maar een korte wandeling.

Svartifoss waterval 4

Na ongeveer 45 minuten kom je bij de waterval aan. De waterval heeft wat weg van een enorm orgel, door de basalt rotsformaties met de vertikaal gerichte kolommen. Onderaan de waterval liggen veel afgebroken stukken steen. Het gletsjerwater is kraakhelder, vergeet niet je waterfles te vullen of gewoon met de hand een slok van het water te nemen.

Svartifoss waterval 5

De waterval diende als inspirtatie voor veel lokale ontwerpers en architecten. Het ontwerp van de bekende Hallgrímskirkja kerk in Reykjavik bevat duidelijke elementen van de waterval.

Svartifoss waterval 6

Er zijn diverse andere mooie watervallen in de omgeving te vinden, ze worden met wegbewijzering aangegeven. Twee mooie zijn Hundafoss and Magnúsarfoss.

Svartifoss waterval 7

Er is overigens een snellere manier om bij de waterval te komen (bv handig voor mensen die minder goed ter been zijn); er loopt een smalle weg voorbij het Vatnajökull informatiecentrum die je met de auto kunt afrijden. Aan het einde heb je een parkeerplaats en vandaar is het nog maar de helft van de afstand tot aan de waterval. In de zomermaanden staan er vaak touringcars, zodat toeristen sneller bij de attractie kunnen komen.

Als je een rondje langs de ringweg nr. 1 rijdt, dan is een bezoek aan Svartifoss absoluut de moeite waard. Dit deel van het natuurpark is erg mooi, en makkelijk toegankelijk. De meeste wandelroutes kun je hier makkelijk zonder gids afleggen. Het Vatnajökull informatiecentrum ligt langs de ringweg nr. 1 en de afslag wordt duidelijk aangegeven.

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.