BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Skogafoss waterval

Skogafoss is een van de mooiste watervallen van IJsland. De waterval is 60 meter hoog, 25 meter breed en ligt langs de ringweg nr. 1 in het zuidwesten van het land. Je ziet de waterval duidelijk vanaf de weg liggen, vanaf de afslag is het een paar honderd meter rijden naar de parkeerplaats.

Skogafoss waterval in IJsland Regenboog bij Skogafoss

Vanaf de parkeerplaats heb je al een prachtig zicht op de waterval. Je kunt helemaal tot aan het vallende water lopen, je kunt echter ook via een pad naar boven lopen.

Voet van de waterval 1 Voet van de waterval 2

Eenmaal boven heb je een uitkijkplatform, met een schitterend uitzicht op de waterval en de omgeving.

Prachtig uitzicht over de omgeving

Halverwege het pad naar boven heb je een klein pad dat uitkomt bij een ander uitkijkpunt op de helft van de waterval. Hier kun je mooie close-up foto's maken van vogels, en van de waterval zelf. Als je geluk hebt zit je zelf in een regenboog. Je kunt ook de rotspilaar op klauteren, voor een nog mooier zicht op de waterval. Let er echter wel op dat het er glad kan zijn (het is niet een officieel pad).

Close-up waterval boven Close-up regenboog

Tips

  • Bij Skogafoss start ook een mooie wandelroute genaamd Fimmvöršuhįls. Deze route is 22 kilometer lang en loopt tussen de gletsjers Eyjafjallajökull en Mżrdalsjökull door en komt uit bij Žórsmörk. De wandelroute is alleen tussen juni en augustus geopend, en onderweg slaap je een nacht in een berghut.
  • Een uitgebreid bezoek aan de waterval duurt ongeveer 2 uur. Dichtbij gelegen attracties zijn: Seljalandsfoss, de Solheimajokull gletsjer en de prachtige rotspartijen bij Dyrhólaey. Al deze attracties zijn binnen 1 reisdag te bezoeken, wat vooral gedaan wordt door reizigers die met een huurauto het hele land rond rijden langs de ringweg nr. 1.
  • Bij de parkeerplaats heb je tevens toiletten. Ook heb je iets verderop een hotel met restaurant waar je prima koffie hebt. Ze hebben er verder een prima lunch.
  • Vlakbij de waterval heb je een publiek campingterrein. Verwacht er geen faciliteiten (behalve toiletten).
Vogels broeden bij de waterval

Hotels in de omgeving van Skogafoss

Er zijn diverse leuke hotels te vinden in de directe omgeving van de Skogafoss waterval. Een van de meest populaire is hotel Skogar, maar een overnachting is niet bepaald goedkoop. Alternatieven zijn Hotel Edda, Guesthouse Drangshlid, Welcome Edinborg Pension en Welcome Hotel Lambafell. Je kunt ook verderop langs de ringweg nr. 1 overnachten, in Selfoss en in Vik heb je ook diverse accommodatie.

Vervoer

Skogafoss is makkelijk te vinden. De waterval ligt in het zuidwesten van IJsland, direct langs de ringweg nr. 1. De attractie ligt op zo'n 100 kilometer ten oosten van Selfoss, en op zo'n 35 kilometer ten westen van Vik. De makkelijkste manier om er te komen is met een huurauto. Dit geeft de vrijheid te gaan en staan waar je wilt. De waterval is goed als dagtocht vanaf Reykjavik te bezoeken. Vanaf het BSI busstation in de hoofdstad vertrekken bussen langs de ringweg naar het zuiden van het eiland.

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.