BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Seyðisfjörður en de oostfjorden van IJsland

Seydisfjordur is een klein, pittoresk dorp (+/-650 inwoners) tussen de fjorden in het uiterste oosten van IJsland. Jaarlijks bezoeken veel toeristen het dorp, niet alleen vanwege de prachtige omgeving, maar ook omdat de veerboot (en enkele cruiseschepen) vanuit Engeland, Noorwegen en Denemarken aankomt in de haven. De inwoners van het dorp moeten het vooral hebben van de visserij, en in toenemende mate van toerisme.

Pittoresk dorp Seydisfjordur

Seydisfjordur wordt aan beide kanten ingekapseld door een fjord met gelijke naam: Seydisfjordur. Aan beide zijden van het dorp loopt een weg naar de punt van het fjord. Vanaf deze weg heb je fantastische uitzichten op de omgeving.

Prachtige fjorden bij Seydisfjordur

Het dorp heeft een aantal leuke hotels, een paar guesthouses en ook wat accommodatie voor budgetreizigers. Er is een benzinepomp en een kleine supermarkt. Verder heb je er tussen mei en september een hotdogkraam op het grote plein. Seydisfjordur heeft een paar kleine bezienswaardigheden in de directe omgeving. Zo heb je er diverse watervallen, een paar wandelpaden (waaronder het pad die de berg Bjolfur opgaat) en Hvernig Gengur; een telefooncel die de vroegere telefoonverbinding tussen IJsland en Schotland symboliseerde.

Waterval bij Seydisfjordur

Verder heb je er nog de Hagavollur GSF golfbaan met 9 holes, leuk voor als je in de zomermaanden een balletje wilt slaan.

Golfbaan Seydisfjordur

Seydisfjordur ligt op zo'n 26 kilometer van Egilsstaðir, de hoofdstad van de regio (voor Nederlandse begrippen ook weer een klein dorp). In Egilsstaðir heb je supermarkten, winkels, banken, restaurants en meerdere hotels. De weg tussen Egilsstaðir en Seydisfjordur is vooral in de wintermaanden fantastisch. Hoewel we in IJsland diverse prachtige winterse gebieden tegenkwamen, waren er maar weinig zo mooi als het gebied tussen beide dorpen.

De weg naar het dorp 1 De weg naar het dorp 2

Om in Seydisfjordur te komen moet je over een mooie bergweg. Vanaf de weg heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. In ons geval was alles spierwit. De sneeuwschuiver had het dikke pak sneeuw verder nog maar net van de weg gehaald. Het was een bijna magisch gebied; waar je ook keek zag je een spierwit pak sneeuw. Zo nu en dan waren er sporen van sneeuwscooters te zien. Als je eenmaal over het hoogste punt van de berg heen bent, zie je het dorp prachtig in het dal tussen het fjord liggen.

Sneeuwlandschap bij Seydisfjordur

Hotels in en rond Seydisfjordur

De meest populaire hotels van het dorp zijn Hotel Aldan, Hotel Snæfell en Hotel Seydisfjördur. Een goedkoper alternatief is het Hafaldan jeugdhotel. Bekijk alle beschikbarae accommodatie in Seydisfjordur op Booking.com

Vervoer

Seydisfjordur ligt aan het einde van weg nr. 93, en is alleen van Egilsstaðir te bereiken. Vanaf het centrum volg je eerst kort weg nr. 94, totdat je de afslag ziet met de bordjes naar Seydisfjordur. Als je het dorp in komt rijden, heb je direct een groot informatiebord. Hierop staan ook de belangrijkste hotels genoemd.

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.