BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Osar Hostel, Vatnsnes

Osar Hostel ligt op het schiereiland Vatnsnes in het noorden van IJsland. Het hostel is een populaire stop voor reizigers die de ringweg nr. 1 rondrijden. Rij je met de klok mee dan is het meestal de 2e of 3e overnachting, andersom zal het een van de laatste overnachtingen van de rondreis zijn. Osar is een goede plek voor het spotten van zeehonden. Tegenover het hostel ligt een zandbank waar dagelijks zeehonden liggen te zonnen.

Osar hostel voorzijde

Er zijn meerdere kamers die allemaal vrij klein maar verder prima zijn. De kamers zijn van hout, en kunnen wat gehorig zijn. Er is een grote keuken waar je zelf kunt koken. Ook is er een koelkast waar je eetwaren in kunt bewaren. Er is boven een badkamer met douche, en helemaal onderin heb je twee douches naast elkaar. Ook heb je boven een woonkamer met een bankstel, een televisie en wat folders om te lezen. Het hostel is goed onderhouden en is perfect voor een of meerdere overnachtingen.

Kamer Osar hostel Keuken Osar hostel Badkamer Osar hostel Gezamenlijke ruimte Osar hostel

Direct naast het hostel ligt een nieuw informatiecentrum. Hier kun je informatie krijgen over de bezienswaardigheden in de regio. Dit zijn er op zich niet zo heel veel, en de meeste attracties liggen op loopafstand van het hostel. Daarnaast kun je hier souvenirs, snacks en drinken kopen. Hier heb je ook wireless internet.

Informatiecentrum naast het Osar hostel

Zoals eerder genoemd kun je de zandbank met zeehonden niet missen. Je loopt recht tegenover het hostel het lange pad naar beneden af. Eenmaal bij de zee aangekomen ligt de zandbank op zo'n 50 meter tegenover het strand (met een brede geul zeewater ertussen, wat perfect is voor de zeehonden omdat toeristen dan niet te dichtbij kunnen komen).

Op andere plekken rond Vatnsnes heb je ook locaties waar je zeehonden kunt spotten, maar omdat deze plekjes allemaal aan het strand lagen, werden de zeehonden teveel door de toeristen gestoord. Om die reden zijn die locaties nu allemaal gesloten voor bezoekers, en blijft de zandbank bij Osar als enige over. Als je mooie foto's wilt maken van de zeehonden is het raadzaam om een camera met flinke telelens mee te brengen (op statief).

Zeehonden bij Osar hostel

De zeehonden zijn overigens erg nieuwsgierig en komen dicht bij het strand zwemmen om erachter te komen wat je er precies komt doen. Wij maakten er mee dat een moeder met jong steeds meer dichterbij kwamen, totdat het jong op een bepaald moment nog maar zo'n 10 meter van ons vandaan was. Dit vond de moeder gevaarlijk en ze gaf haar kind enorm op zijn donder; de eerste keer dat ze samen bovenwater kwamen waren ze ineens weer 40 meter van ons vandaan.

De tweede grote attractie in de directe omgeving van Osar is HvÝtserkur; een grote rots die uit de zee steekt. Je kunt er vanaf Osar naartoe lopen. Volg hiervoor het pad naar de zeehonden, en loop vervolgens het strand af naar links. Je ziet de enorme rots vanzelf opdoemen. Je kunt ook een paar minuten met de auto over de weg rijden, totdat je bij de parkeerplaats aankomt.

HvÝtserkur

Osar ligt in het oosten van Vatnsnes, langs gravelweg 711. Kom je vanaf het zuiden aan, dan neem je afslag 711 tot je het hostel aan je linkerhand ziet. Kom je vanaf het oosten, dan neem je eerst afslag 716. Vervolgens zie je vanzelf een afslag linksaf naar weg 711. Als je de hele weg 711 vanaf Osar (richting het noorden) langsrijdt, kom je vanzelf in het dorp Hvammstangi waar je o.a. een zeehondencentrum hebt. Vervolg je deze weg, dan kom je uiteindelijk weer op de ringweg nr. 1 terecht.

Osar hostel vanaf de weg

Details

  • Wifi: Ja, maar alleen bij het servicegebouw
  • Keuken: Ja
  • Koelkast: Ja
  • Supermarkt in directe omgeving: Nee
  • Restaurants in directe omgeving: Nee
  • Benzinepomp in directe omgeving: Nee
  • Website / Tripadvisor
  • BOEK HIER

Kaart Osar Hostel

Hieronder een overzicht met de hotels waar wij in IJsland verbleven.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.