BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Luchthaven Keflavik

Keflavik International Airport (Leifur Eiríksson Air Terminal) is de internationale luchthaven van IJsland. Hier komen alle vluchten vanuit Nederland, en vanuit diverse andere bestemming aan. De luchthaven ligt ten zuidwesten van de hoofdstad Reykjavik, op zo'n 45 minuten rijden vanaf de stad.

Landingsbaan Keflavik Airport Vertrekhal Keflavik Airport Informatiebord vertrekhal Keflavik luchthaven

De luchthaven is klein maar modern, en van alle gemakken voorzien. Je hebt er diverse winkeltjes, waar je voor vertrek een hapje kunt eten of waar je van een drankje kunt genieten. De luchthaven biedt internet aan reizigers tegen kleine betaling, maar je kunt vaak ook gratis Wi-Fi vinden bij de eettentjes, je kunt dus de tijd al surfend op het internet doorkomen. Er zijn tevens een paar prima koffietentjes in de luchthaven te vinden. Zo heb je een Kaffitar bij de aankomsthal, en tevens een in de vertrekhal (na inchecken/douanecheck).

Kaffitar koffietent in Keflavik luchthaven

De aankomsthal ligt op de begane grond. Na aankomst loop je eerst via de gates naar de vertrekhal, en vervolgens neem je de trap naar beneden. Eerst ga je langs de douane, en vervolgens ben je meteen bij de bagageband. Tegenover de bagageband heb je een duty-free winkel. Het viel direct op dat alle IJslanders meteen de winkel inliepen om alcohol in te slaan. Ook toeristen namen de tijd om goedkoop flessen wijn en sterk te kopen. Eenmaal door de deur sta je meteen in het openbare deel van de luchthaven. Hier heb je een toeristische informatiebalie, een bank en recht voor het gebouw staan de busjes al op de toeristen te wachten.

Duty free winkel in Keflavik luchthaven Toeristische informatiebalie Keflavik luchthaven Aankomsthal Keflavik luchthaven

De incheckbalies liggen achterin het gebouw. Je komt er door langs de aankomsthal naar het Kaffitar koffietentje te lopen. Vervolgens zie je de check-in kiosks en de incheckbalies. Inchecken via de kiosk is erg makkelijk. Je vult je ticketnummer in en doorloopt een paar stappen. Hierna komt de bevestiging eruit rollen. Dit toon je vervolgens bij de incheckbalies, waar je de bagage kunt achterlaten.

Check in kiosk Keflavik luchthaven Incheckbalie Keflavik luchthaven

Er zijn pinautomaten op de luchthaven te vinden. Bij aankomst kun je dus direct kronen pinnen. Ook heb je er een winkeltje, waar je een prepaid simkaart (met 3G) kunt kopen. Naast dit winkeltje heb je de kleine verkoopbalie van de busmaatschappij FlyBus. Tevens heb je er een paar autoverhuurders; mocht je de huurauto niet vooraf gereserveerd hebben. Direct links van de uitgang heb je een rij taxi's.

Winkeltje aankomsthal Keflavik luchthaven

In de vertrekhal heb je diverse leuke winkeltjes, waaronder een shop waar ze mooie kleding verkopen van o.a. het merk 66ºNorth (voor lagere prijzen dan in de shop in Reykjavik). Ook heb je er een paar lunchtentjes. Bij de bank kun je nog je laatste kronen omwisselen naar euro's. Verder kun je vanzelfsprekend bij diverse winkels tax-free inkopen doen (zoals alcoholische dranken en tabakwaren).

Winkeltje vertrekhal Keflavik luchthaven Winkeltje vertrekhal Keflavik luchthaven Lunchrestaurant Keflavik luchthaven

Op zo'n 5 minuten rijden vanaf Keflavik Airport vind je twee supermarkten naast elkaar; de Hagkaup en de Bonus. Beide zijn goed betaalbaar, en hier kun je prima boodschappen voor onderweg inslaan.

Betaalde belasting terugvragen

Je hebt 2 locaties waar je de betaalde belasting kunt terugvragen. Wanneer je de bonnen hebt bewaard kun je deze op de luchthaven bij het speciale tax reclaim kantoor tonen en vervolgens krijg je de belasting terug. Afhankelijk van hoe je hebt betaald krijg je dit cash (in kronen) of terug op je rekening gestort. Het bedrag op de bon moet telkens minimaal 4000kr zijn om voor vat refund in aanmerking te komen. Wanneer het totaal aan vat refund meer dan 5000kr bedraagt (het totaal aan wat je terugkrijgt), dan moet je eerst nog langs het douanekantoor (tegenover de bank in de aankomsthal op de begane grond). Wanneer het terug te ontvangen bedrag lager is dan 5000kr, dan kun je terecht bij het kantoor in de vertrekhal op de eerste verdieping (na inchecken). Naast de originele bon, moet je ook de spullen die je gekocht hebt kunnen tonen. Meer over vat refund op Keflavik Airport.

Tax refund Keflavik luchthaven 1 Tax refund Keflavik luchthaven 2

Auto afhalen

Wanneer je een auto hebt gehuurd, dan staat er meestal iemand van het verhuurbedrijf bij de aankomsthal op je te wachten (met een informatiebordje met je naam erop). Je reist dan in enkele minuten naar de afhaallocatie waar de huurauto voor je klaarstaat. Vanaf dit punt is het makkelijk rijden naar Reykjavik of naar andere bestemmingen. Op de terugweg kun je de auto hier ook weer inleveren. Tanken kan vrij snel nadat je de luchthaven verlaten hebt, je ziet dan een tankstation aan je linkerhand.

Autoverhuurbedrijf Keflavik luchthaven

Dichtbij Blue Lagoon

Het grootste en meest populaire thermale bad van IJsland - Blue Lagoon - ligt ligt op maar 20 minuten rijden vanaf de luchthaven. Veel reizigers beginnen hun vakantie in IJsland, of eindigen hun vakantie in IJsland met een bezoek aan het bad.

Vervoer tussen Keflavik Airport en Reykjavik

De meest gebruikelijke wijze om tussen de luchthaven Keflavik en de hoofdstad Reykjavik te reizen is per Flybus. Dit is praktisch, goedkoop en snel. Een retourticket kost ongeveer €23 per persoon. De Flybus vertrekt altijd zo'n 40 minuten na aankomst van je vlucht, waardoor je bijna altijd genoeg tijd hebt om de eerstvolgende bus na aankomst te halen. De bus vertrekt elke 30 minuten, en doet er zo'n 45 minuten over om naar het BSI busstation in Reykjavik te rijden. Vandaar kun je een andere bus of een taxi nemen. In sommige gevallen kun je naar je accommodatie lopen.

Flybus ticketbalie Keflavik luchthaven

Een duurder alternatief is de taxi, met het voordeel dat je direct bij je hotel wordt afgezet. Let erop dat de prijs van een enkele reis makkelijk op kan lopen tot boven €75.

Taxi rij Keflavik luchthaven

Hotels in en rond Keflavik Airport

Omdat de hoofdstad Reykjavik zo dichtbij de luchthaven ligt, is het nauwelijks noodzakelijk om dichtbij de luchthaven te overnachten. De Flybus brengt reizigers in zo'n 45 minuten vanaf de hoofdstad naar de luchthaven (en andersom). Toch heb je diverse leuke hotels dichtbij de luchthaven. Enkele populaire hotels zijn: Hotel Berg, Airport Hotel Smári, Hotel Keilir, IcelandAir Hotel Keflavik, Bed and Breakfast Keflavík Airport, Hotel A-10 en Guesthouse Thverholt.

Kaart Keflavik Airport

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.